Доайенът на ловешките художници Йозев Гаджовски откри изложба

Прочетено1089пъти

Доайенът на ловешките художници Йозев Гаджовски (84 г.) откри снощи в художествената галерия съвместна изложба заедно с творби на дъщеря си Веселка и внучката Росица.

Майката на Йозев е чехкиня, а баща му е българин. Самият той е работил в Силистра, после от 1964 г. живее в Ловеч и близкото село Гостиня, където е почетен жител. Негови творби има в много галерии у нас и по света. В момента дъщеря му е в Испания, но внучката дойде лично за изложбата и представи своите пластики от стъкло и пластмаса.

Фамилията Гаджовски ни представя днес  една чудесна експозиция, а Йозев е един от най-добрите и етични хора, които съм срещала, каза при откриването Галя Герганова от екипа на галерия.

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов поздрави авторите и посочи, че присъствието на три поколения в една зала и най-доброто доказателство как общината се грижи за изкуството и как младите се връщат в града.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%be%d0%b0%d0%b9%d0%b5%d0%bd%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%85%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b6%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b9%d0%be%d0%b7%d0%b5/

1 коментар

 1. „Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов поздрави авторите и посочи, че присъствието на три поколения в една зала и най-доброто доказателство как общината се грижи за изкуството и как младите се връщат в града.“
  Даа,изключителна загриженост на Общината.Нов ПиАр.
  Да не би новото общинско ръководство да е направило нещо по въпроса за връщането на младите в града.Нищо конкретно не се казва.Нито дори за нещото,което общината е направила ,за да върне най-младия член на фамилия Гаджовски.
  А новото общинско ръководство ли организира изложбата на Гаджовски или директорът на Галерията,Спас Дочев,когото виждам на снимките.
  И,уважаеми съграждани,загрижеността на новото общинско ръководство за ИЗКУСТВОТО е ГОЛЯМА и тя доведе до прекратяването на договора ,сключен въз основа на конкурс и преди да е изтекъл мандатът от 5 години по конкурса и договора,с директора на Галерията,скулптура Спас Дочев,човекът отдал повече от 30 години на изкуството и на тази галерия и неколкократно увеличил художествения фонд/картини и скулптори/ на Галерията.Очаква се назначаването без конкурс на временно изпълняващ длъжността „заслужил“деятел,който не покрива изискванията за конкурсната длъжност.
  А временното,както са казвали римските оратори в Сената,“Е НАЙ-ДЪЛГОВЕЧНО!“

%d блогъра харесват това: