окт. 03 2012

Днес тържествено бе прерязана лентата на три основно ремонтирани участъка от уличната и общинската пътна мрежа

Прочетено2424пъти

Днес официално бяха открити три ремонтирани участъка от уличната и общинската пътна мрежа, съобщават от Община Ловеч. Лентите тържествено прерязаха кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, заместникът му Пламен Петков и управителят на фирмата-изпълнител на строително-ремонтните работи „Пътстрой” ЕООД – Ловеч, Валентин Василев.

Единият обект е улица „Панайот Хитов” в града, където е извършен основен ремонт за 29 662 лв. Дължината на отсечката е 200 метра.

Основен ремонт е направен и на тротоара на ул. „Цар Иван Александър” по посока кв. Гозница, тук вложените средства са 14 175 лв, дължината е 300 метра.

За 229 698 лв е основно ремонтирана 2,6-километрова отсечка от общински път – от второкласния държавен път Ловеч – Плевен до табелата на село Слатина.

Общата стойност на обектите е 273 535 лв с ДДС, средствата са от целева субсидия за капиталови разходи. Гаранционните срокове за изпълнение на строителството са в съответствие с минималните гаранционни срокове за изпълнение на СМР, съоръжения и строителни обекти, съгласно Наредба № 2 от 2003 г., тоест две години.

Специално „Благодаря” към ръководството на община Ловеч отправи кметът на Слатина Ваня Стоянова, която днес отпразнува и своя рожден ден. За юбилея си тя получи от Казанджиев подарък графика със символа на Ловеч – Покрития мост. Стоянова покани на импровизирана софра всички присъстващи на откриването на новата придобивка. Без нейното лично участие и съдействие ремонтът на този участък не би се случил, заяви Казанджиев. Той благодари и на строителя за бързото и качествено изпълнение на работите и на трите обекта.

След това кметът и Василев лиснаха менчето с вода и пожелаха безаварийно пътуване на слатинчани и техните гости.

 

 

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%b1%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%80%d1%8f%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0%d1%82-2/

Коментари

 1. Не всеки ден в общината се откриват три ремонтирани участъка от уличната и общинската пътна мрежа . Не всеки ден с малко повече от четвърт милион от целева субсидия за капиталови разходи / а не със финансови средства от местни приходи/ стават факт ремонти по „разбити” ловешки улици и общинската пътна мрежа. Не всеки ден кмета ни дава информация за поета гаранция от строителя на ремонта / и то – гранциония срок е съгласно закона/.
  Няма какво друго да се каже освен : Браво Кмете !
  Да ама НЕ !
  Една СОФРА необяснимо защо влязла в официалната информация на Община Ловеч ми идва малко в повече и създава съмнение за сериозността на всичко написано по – горе. Човешко е рожденика/кмета на с.Слатина/ да почерпи за празника си, нормално е да се организира почерпка след приключване на ремонта, но не е нормално на официалния интернет сайт на Община Ловеч да се пише за софри през работно време, пък били и импровизирани/ кьор, шейтан и кметски софри/.
  Мястото на СОФРАТА г-н Кмете е на страниците на ‘жълтите вестници” , а не на сайта на общината от който сайт си създаваме мнение за официалната работата на общината.

  1. absolutno e taka.pove4e kritika im trjbva.malko im e tova za tozi zagiva6t na6 grad

  2. absolutno e taka.pove4e kritika im trjbva.malko im e tova za tozi zagiva6t na6 grad

  3. Загиващ град? Не съм съгласен. Преди 3 часа на ул. Пано Рогозаров, само пред една къща играеха с топка такъв брой деца , че след десетина години ще е достатъчен за откриване на нова паралелка в училище Васил Левски.

  4. a kolkoot tezi desa ostavat tuk.io V NA6ATA MAXALA IMA OKOLO 20.E VZEXA DA OREDJVAT OTIVAT PRI MAMA I TATE V 4UJVINA.I AZ BJX PATRIOT PREDI.E VE4E NE SAM.V 18 4ASA PO ULISITE NA SVEJARSJIJ NI GRAD NJMA NIKOI………NA SELO IMA POVEE4EXORA

 2. Doncho Manov каза:

  улицата е хубава, но не трябва ли да има маркировка или е само с една лента за движение 🙂

  1. s dve lenti e no sa po podrazbirane 🙂

  2. Емил Енев каза:

   da tova e porednata lowe6ka boza

 3. heros каза:

  Тясната улица „Панайот Хитов“ става еднопосочна през деня от наспрели, заради кафенето автомобили. Не и трябва маркировка толкова, колкото пътни знаци!

 4. Тодор Тодоров
  преди 11 часа
  Господин кмете Казанджиев,след като пускате кметския наместник на с.Чавдарци общ. Ловеч в неплатен три месечен отпуск,бихте ли пояснили дали същото лице Цветелина Станчева е изпълнела Ваша заповед № 1007/25,07,2011.Вероятно сте предпочели личните облаги на госпожата,потъпкала интересите на селото.Предполага се,че ще има кьор софра при откриването на новия магазин – хранителен в с. Крушуна. Браво кмете. Заповедта си е заповед,важното е да се почерпи.

%d блогъра харесват това: