ДНЕС ПОМАГАМЕ! ДНЕС АЛАРМИРАМЕ!

Прочетено1144пъти

refere1801131Десетки доброволци в община Ловеч ще помагат на трудно подвижни и самотни хора да упражнят правото си на глас на предстоящия референдум

Kакто lovechtoday информира, преди 10 дни Движението стартира информационна кампания, с която да помогне на гражданите да направят своя информиран избор за бъдещето на българската ядрена енергетика и призова всички граждани да проявят активност и да гласуват по съвест на предстоящия референдум. Представителите на „ДНЕС” не са съгласни с призива на някои политически сили да се бойкотира референдума. Не е гражданска позиция да се бойкотира, а да се гласува, независимо как! Проведени са срещи с граждани от областта, а петима доброволци от движението обикалят по домовете на хората, за да призоват гражданите да гласуват по съвест и да ги информират, как максимално информирано да направят своя избор. Така призива за гласуване по съвест достигна до стотици граждани в областта.

Гражданско движение „ДНЕС” призовава всички граждани, които желаят с личните си автомобили на 27.01. да дойдат в приемната на „ДНЕС” и заедно, солидарно и доброволно да направим граждански жест, да помогнем на трудно подвижни възрастни и самотни хора и на такива с опорно-двигателни и зрителни проблеми, като ги придружим да стигнат до секциите за гласуване. Добре дошъл е всеки, който прецени, че е негов обществен дълг да помогне на своите съграждани!

Организаторите набират доброволци втора седмица и очакват да се включат още такива, което означава, че ще могат да приемат повече заявки от трудно подвижни хора.
Желаещите да се възползват от напълно безплатната помощ могат да се обадят на телефон 0878 631 484. Обаждания ще се приемат всеки ден от 8.00 до 16.00 часа, включително в деня на вота, както и в гражданската приемна на „ДНЕС”, на бул. „България” № 10,стая № 6, която ще бъде отворена през целия ден. С цел по-добро планиране, организаторите от „ДНЕС” апелират заявките да се подават до събота (26 януари), макар че такива ще се приемат и в самия ден на вота (27 януари).
На същия телефон ще се приемат и заявки от доброволци, готови да се включат в кампанията с личните си автомобили и да помогнат на трудно подвижни самотни възрастни хора и граждани с опорно-двигателни и зрителни проблеми да упражнят правото си на глас. Става въпрос за напълно доброволчески, безвъзмезден труд.
Доброволците ще приемат и сигнали за евентуални нарушения на процеса на гласуване, като получените сигнали ще бъдат изпращани на Общинската избирателна комисия. Сигнали за нарушения могат да се подават и на сайта на „ДНЕС” – www.dnes-bg.org в рубриката „Бий тревога! Подай сигнал“, както и на e-mail: office@dnes-bg.org.
Важно е всеки от нас да гласува, защото правото на глас е ключово, заявяваме от Движението. Защото решенията за бъдещето на България трябва да се вземат от нас, гражданите! Защото този вот е първи по рода си в най-новата ни история и от него зависи бъдещето на икономиката и обществото ни за десетилетия напред. И защото, в края на краищата, политиците трябва да свикнат да търсят гласа ни не само по време на избори.
През цялата кампания за предстоящия референдум политиците се опитваха да ни убеждават, че не сме дорасли да взимаме важни решения и че като че ли е по-добре изобщо да не гласуваме. Защото това ги устройва и защото напълно некоректно обвързват референдума с предстоящите парламентарни избори. Изборите, обаче, са веднъж на 4 години, а изграждането или не на ядрена централа е въпрос, който ще определи бъдещото ни икономическо и социално развитие за десетилетия напред. Ето защо е важно, на 27 януари гражданите да осъзнаят огромната отговорност, която носят, и да покажат, че имат позиция, че не са безразлични към бъдещето на страната ни.
„ДНЕС” ще информира за резултатите от кампанията „ДНЕС помагаме! Днес алармираме!” в деня на вота, в 12.00 и в 17.

Областен Координационен съвет на „ДНЕС”-Ловеч

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%80%d0%bc%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b5/

%d блогъра харесват това: