Днес във всичките 16 училища имаше представители на общината по повод 15 септември

Прочетено3242пъти

parviuchebenden1509163Днес за първи път в абсолютно всички 16 учебни заведения на Община Ловеч имаше представители на общинската администрация по повод 15 септември – начало на учебната година. За първи път от 20 години насам в Профилираната природо-математическа гимназия пък присъства лично кметът на Общината.
В своето приветствие към учениците от 5 до 12 клас кметът Корнелия Маринова направи интересно сравнение:
„Можем да си представим училището като един голям кораб с бели платна, или като космическа станция, която  ви заведе към нови духовни територии. А вашите учители са ваши водачи в това „завръщане в бъдещето“, което до вчера ви е изглеждало невъзможно. Затова им вярвайте!
Защото без подготвени водачи трудно ще се преборите с безбрежните територии  – както на книгите, така и в морето на интернет. Трудно ще преодолеете някои върхове без помощ. Но с вяра, труд и смелост ще успеем! На добър час в това интересно пътешествие!“
parviuchebenden1509161Кметът Маринова връчи на директора на гимназията Димитър Петков поздравителен адрес и цветя.
„За 46-и път гимназията отваря гостоприемни врати, тази година за 636 ученици и 51 учители. Да учиш и работиш в природо-математическа гимназия е огромна отговорност. Вие, които сте избрали нашето училище, знайте, че това е правилният път, който ви гарантира стабилни знания и достойно представяне навсякъде и във всичко. Успех и на зрелостниците от 12 клас на държавните зрелостни изпити“, пожела директорът Димитър Петков
За тържеството тук дойдоха Татяна Ичева, експерт от РУО в Ловеч, председателят на училищното настоятелство Николай Николов, както митрополит Гавриил, който благослови учители и ученици и ги поръси със светена вода.
В тържествената програма участва фолклорна група и трио от млади певици, които изпълниха We Are The World на Майкъл Джексън.
parviuchebenden1509164По същото време председателят на Общинския съвет Петър Цолов беше последователно в ОУ „Проф. Димитър Димов“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гозница.  В Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“  присъства зам.-кметът инж. Цветан Георгиев, който час по-рано беше и в ПГМЕТ.
Зам.-кметът инж. Ивелина Радевска  беше в ОУ „Васил Левски“, където в шести клас е нейната дъщеря Мила. Зам.-кметът Венцислав Христов посети ОУ „Христо Никифоров“, а след  Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р  Димитър Димов“. И в останалите училища също имаше представители на общината, като на всички първолаци бяха връчени по една книжка за Васил Левски, подарък от общината. (Виж отделно галерия със снимки от събитията)

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-16-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b0-%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81/

2 коментара

  1. И каква е ползата от това ???

  2. Ползата е ПиАр за представителите на Общинската власт!

%d блогъра харесват това: