Димитър Недков представя в Ловеч романа-утопия „Президентът“

Прочетено1579пъти

dimitarnedkov411161Писателят Димитър Недков ще представи в Ловеч романа-утопия „Президентът“ на 10 ноември, четвъртък, от 17,30 часа. В срещата ще участва и журналистът Стойчо Керев, автор и водещ  на предаванията „Въпрос на гледна точка“ и „Новото познание“.

Димитър Недков е автор на популярни документални и художествени книги, изследващи взаимооношенията между човека и сътворената от него хилядолетна история: «Масоните се върнаха в България», «Заплахата Дан Браун», трилогията «Знакът на българина», по която е направен телевизионен сериал, чийто продуцент, сценарист и режисьор е Димитър Недков. Той е и коментатор в телевизионните документални поредици «Въпрос на гледна точка» и «Новото познание».

«Президентът в този роман е утопична представа за държавен глава на Република България. Което предполага, че негов прототип едва ли съществува в българската реалност. Този персонаж е всичко друго, но не и политик. Днес това занятие не се ползва с обществено одобрение», пише в предговора авторът на «Президентът».

Димитър Недков отговаря и на въпроса защо романът е утопия. «Утопиите се раждат в смутни времена. Когато се наруши балансът между доброто и злото, хората замечтават за един нов, по-съвършен свят, който е различен от съществуващия», пише Недков.

Димитър Недков е от Русе, учил е в корабен техникум, плавал е по корабите, завършва литература и журналистика в Петербургския университет. Още като млад се увлича по идеите на Свободното зидардство – масонството. Участник е във възстановяването на ложите на Свободните зидари в България. Посветен в най-високата 33-та степен на масонството. Член на международната академия на илюминатите в Рим. Лектор по темите за ролята на тайните общества за възхода на цивилизациите.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%bd%d0%b5%d0%b4%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d1%8f-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b0/

1 коментар

  1. Пропуснал си да пишеш къде ще го представи. То вярно де, след като е в четвъртък и от 17:30 елеметано Утосан къде ще е ама някой може и да не го знае. И продължавай все ката да информриаш какви мероприятия ще имат в клуба понеже както виждаш няма кой да го прави.

%d блогъра харесват това: