февр. 13 2013

Димитър Горов: Отмяна на плоския данък, рестартиране и изграждане на АЕЦ „Белене“, минимална заплата 450 лв. са част от мерките за промяна на либерално пазарният модел

Прочетено2442пъти

gorov1302131Павлин Иванов

БСП реално влиза в предизборната кампания. Това заяви народният представител от левицата Димитър Горов на пресконференция в понеделник. Той съобщи пред медиите за решенията, които са взети на Националния съвет на БСП, който е проведен в края на миналата седмица.

Депутата дефинира насоките, които социалистите ще предложат и защитават пред коалиционните партньори, ако има Коалиция за България. Най-важните са свързани с промени в либерално пазарният модел, който функционира в България след 89-та година. Този модел функционира, но не дава добри резултати за хората, смята Димитър Горов. Това е и мотива на социалистите, държавата да участва в по-голяма степен като собственик, инвеститор и регулатор.

Пазарният модел е необходим, но той не може да панацея за решаване на създадените проблеми в страната. Държавата трябва да възстанови функциите си на икономически субект на пазара в страната, смята лидера на ловешките социалисти.

Вторият елемент от програмата е разкриването на не по-малко от 250 000 работни места в България. Ограничаване на частните монополи, сивата икономика и борбата с корупцията.

Друга важна точка е озаглавена „Справедлив достъп до енергиини, водни и други блага“. Това Димитър Горов разтълкува като изкупуване на ЕРП-тата от страна на държавата. Възможностите за това са различни, които позволяват икономически да бъде постигната тази цел. Социалистите отчитат като грешка продажбата на ЕРП-тата.

Елемент от програмата на БСП ще бъде и замяната на плоският данък за облагане на физическите лица с прогресивен, като за лицата с ниски доходи той ще остане 10%, а най-ниските доходи да бъдат освободени от облагане. Ще бъдат увеличени данъците на богатите, каза Горов.

Като продължение на Референдума, в програмата на БСП влиза и рестартиране и изграждане на АЕЦ „Белене“ с преобладаващо държавно участие.

В края на мандата минималната заплата да се вдигне до 450 лв. Минимална пенсия за трудов стаж с 80%, обезщетението за гледане на дете от 1 до 2 год. да се изравни с минималната работна заплата.

Друг важен пункт в програмата е преустановяване покачването на пенсионната възраст. Това са част от включените елементи в социалният пакет, който БСП ще предложи на обществото.

Самите механизми и стъпки да се стигне до промяната на пазарния модел, който функционира ще бъдат разписани в програма за управление, каза Димитър Горов.

Според него всички елементи са напълно изпълними. Пример, който може да бъде даден е за изкупуването на ЕРП-тата. Възможност за това има чрез натрупаните пенсионни фондове, които в момента са с изключително ниска печалба. В тях има около 6 млрд. лева. Използването на тези средства за закупуване на ЕРП-тата ще даде по-висока доходност на фондовете. Съществуват и други варианти, обясни Горов.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%82%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%8a%d0%ba/

Коментари

 1. Калоян Стоянов каза:

  Другарю Горов, аха да ви стана фен и рестартирате АЕЦ, махате плоския данък, дърпате шалтера на пазарания модел. Чудя се, 23 години или 79 години назад искате да ни върнете. Така че, взимайте червеното знаме и с другарите Христо Марков и Цецко Петров разгромете веднъж и завинаги капитализЪма! На другаря Марков дайте чук, а на другаря Цецко сърп, че като застанат под кайсиите на коня пред областта, снимките да са по-яки 🙂

 2. Kina Stoycheva каза:

  Късно е, чадо! Късничко се сетихте да се правите на леви.

  1. Димо Кроснев каза:

   А?Плоският данък аз ли го измислих?

  2. Димо Кроснев каза:

   А?Плоският данък аз ли го измислих?

 3. Данчо Заверджиев каза:

  http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/109.jpg

  Потъва кораб на средата на океана. Капитана казва с бодър глас :
  – Спокойно, моряци! Корабът потъва бавно, дъното е далече, вода има за всички, място за паника няма!

 4. Kina Stoycheva каза:

  На снимката виждате един гладен социалист. Те всички нямат нищо общо с днешното ни дередже. Верно ви казвам.

 5. silent каза:

  http://www.blitz.bg/news/article/182083

 6. Илиян Пеевски каза:

  Поздравления за БСП и в частност за г-н Горов.

  Не е ли прекрасно да се види, че няма и 8 години откакто АТАКА се появи и през всичките тези 8 години АТАКА говореше, настояваше и внасяше законопроекти и проекти за решения – най-после и на БСП „загряха реотаните“ и всички тези предложения БСП днес ни ги пробутва като свои. Без капка срам, без намек дори, че само преди 3-4 години БСП категорично отхвърляше част от тези предложния и мачкаше и обвиняваше АТАКА във всичките земни грехове…. за същото, което те днес предлагат!!!

  Само преди по-малко от 4 години Герб стори същото – окрадоха програмата и идеите на АТАКА, с които спечелиха изборите, а днес и те се правят на умрели лисици, криейки се и не казвайки защо не изпълниха програмата си…. хайде, нека да не е на АТАКА, а да е само тяхна.

  Някой ще попита защо е така и защо го правят /крадат програми и идеи на АТАКА/? Много просто – да сте чели нечие интервю или статия през последните 8 години, какво предлага и каква е била програмата или намеренията на АТАКА? Няма! Все или ще са от БСП или ще са от Герб или ще са от СДС или ДСБ. В крайна сметка – от едно и също ТКЗС.

  И пак в крайна сметка – 23 години едно и също. Сега остава да видим на кого „реотаните“ ще загреят по-бързичко и ще изпищи, че някой ограбва златото и други ценни метали от България – Герб или БСП? Или Кунева-Пръмова, че тя още по-голям лисунгер?

  А ако някой шамароса и представи за свое казаното от Сидеров „Злато газим, бедни ходим“ – наградата му е в кърпа вързана и ще бъде връчена от ПП Атака област Ловеч. Гарантирам!!!

 7. Анонимен каза:

  Кинче не ми обяснявай на мене какво виждам на снимката на Горов ами да ми кажеш на твоята снимка правилно ли виждам жена с чашка в ръка и блуждаещ поглед?

 8. Данчо Заверджиев каза:

  Та както стана реч за „чашка в ръка и блуждаещ поглед” нама как да не кажем Наздраве и на Първия ловчалия носител на „Златен скунс” за управление на автомобил след употреба на алкохол с 2.1 промила в кръвта, депутата от БСП г-н Димитър Горов.

  Наздраве г-н Горов!

  http://vbox7.com/play:d691383e

 9. Kina Stoycheva каза:

  На анонимни не отговарям. Нездравословно е.

  1. Още ли има хора,които вярват на комунистите?

  2. Тези отдавана трябваше да бъдат заличени.

 10. fee-faw-fum каза:

  Кои трябваше да бъдат заличени, г-н Пъшков, хората или комунистите?

 11. fee-faw-fum каза:

  Честит празник, др. Горов!

 12. fee-faw-fum каза:

  Вдруг навстречу нам – живая,
  Хромоногая, кривая,
  морда хитрая.
  И кричит:- Стоишь над бездной,
  Но спасу тебя, болезный,
  слезы вытру я!-

  Я спросил:- Ты кто такая?-
  А она мне:- Я Кривая,-
  воз, мол, вывезу,-
  – И хотя я кривобока,
  Криворука, кривоока,-
  я мол вывезу!

  Я воскликнул, наливая:
  – Вывози меня, Кривая!
  я на привязи!
  Я тебе и шбан поставлю,
  Кривизну твою исправлю –
  только вывези!

 13. Лесно е на приказки, на това му се казва популизъм. Лошото е, че пак ще им повярват!

  1. Уви!!!

 14. borissov каза:

  Не мога да се съглася с идеите на депутата Горов, но Горов поне казва нещо. Дори да разлае форума. И Кирчо Гумнеров казва. И пак някой не е съгласен.
  Четири години чакам Доктора, за когото съм гласувал, да каже поне джипът му върви ли или ще го връща на Гриша Ганчев през лятото. Няма дори да ме посъветва да си купя ли китайска кола?

%d блогъра харесват това: