февр. 04 2013

Димитър Горов обвини ГЕРБ в тестване на нови схеми за манипулиране на изборния процес за предстоящите парламентарни избори

Прочетено1426пъти

gorov401131Павлин Иванов

На провелият се на 27 януари референдум ГЕРБ са изпробвали различни схеми с цел манипулиране на резултатите от предстоящите парламентарни избори. Това съобщи днес на пресконференция народният представител от БСП Димитър Горов.

От протокола от РИК Ловеч и този, който е одобрен от ЦИК и е публикуван на нейната страница е видно, че в област Ловеч са гласували по подписите, които са положени в протоколите в избирателният списък 28 301 избиратели, съобщи Горов. В следващата графа брой гласоподаватели, според намерените в урната пликове, те изведнъж стават 28 336.

Народният представител попита,от къде са се озовали в урните, пликовете, които са в повече от тези, които са се подписали в избирателните списъци в СИК-вете.

Проблемът не е характерен само за Ловешка област, а подобни, само че друг модел нарушения се забелязват в цялата страна. Подобни такива са на три места: в Ловешка област, в София, 23-ти многомандатен избирателен район, и в Кюстендил, каза Горов.

Във всички останали региони имаме обратната ситуация, където пликовете са по-малко от подписите, обясни депутатът. В Хасково например, подписите са повече от пликовете с 2648, в Пловдив град с 1266, в 25-ти избирателен район в София с 788 и т.н.

Опасенията на ръководството на БСП са свързани с това, че ГЕРБ пробват вариант на фалшифициране на изборите по различни методи и способи, като в различни части на България те са различни.

От ГЕРБ и от РИК-те, които са доминирани от ГЕРБ трябва да отговорят, как така, в определени райони има 2-3 000 повече подписа, отколкото пликове, а други райони, повече пликове, отколкото подписа. Нормалната практика е броят на пликовете да отговоря на броя на подписите, обясни Димитър Горов.

ГЕРБ си правят каквото си искат. Решението според мен не е легитимно, каза лидера на ловешките социалисти. Според него, управляващите не се справят изобщо с изборния процес. Той упрекна в некомпетентно, безпардонно и цинично поведение на самите ръководства на РИК-вете.

Смешно е, избирателите в България да са близо 7 милиона, при положение, че по данни от преброяването сме 6 900 000 души. Това значи, че в България няма деца, каза Димитър Горов.

Смешно е и че в България живеят 30 над 120 годишни човека. Опитваме се да им намерим адресите, защото както знаете, това е поверителна информация, обясни депутата. Ако ги намерим, ще ви пратим да ги видите, защото това е уникално постижение в демографската същност на България.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%b2-%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd/

Коментари

 1. Глаголи Тормозев каза:

  Почти същото е като да те хванат пиян – или е заговор срещу теб, или е постановка. И в двата случая не си близвал…
  Но тези неща са, ехеее, не толкоз важни….

 2. fee-faw-fum каза:

  Уникално постижение в демографската същност на България е, че четиридесет и няколко годишни пергиши нямат нито един наследник.

 3. by the way каза:

  …БСП виждат единствено в ГЕРБ най-голямата конспирация, странно, тези, които са измислили всички схеми за измама, сега ги приписват на всички останали партии, повече от 20 години съм свидетел на машинациите им, как един път не казаха, че те са им авторите, една вина не признаха просто ей така, да замажат малко срама!

 4. heros каза:

  Ех, жалко, че мандата на господина Горова свършва. Един успял, опаа провалил се ловешки „политик“.

 5. Bobi1225 каза:

  heros, не така моля! Как така провалил? Това е един от най-активните депутати в НС. Единствено по -активен е доктора от ГЕРБ. Хората ги наричат мъртвите души в Парламента, но е гадна клевета.

%d блогъра харесват това: