Ное. 15 2012

Депутатите Кирил Гумнеров и Стоян Иванов са внесли промени в Закона за здравето с искане за отпадане на тоталната забрана за тютюнопушене в заведенията

Прочетено2162пъти

Снимка и текст: БНТ

Депутатите Кирил Гумнеров и Стоян Иванов са внесли промени в Закона за здравето с искане за отпадане на тоталната забрана за тютюнопушене в заведенията, съобщи БНТ. Според народните представители, забраната обрича бранша и работещите в него и вече е факт, че около 10 000 души са загубили работата си заради намалелите обороти на заведенията след забраната на пушенето в тях. Депутатите бяха поканили в парламента и собственици на заведения, които свикват протест пред НС на 22 ноември. Те посочиха, че само в 5 страни от ЕС е въведена пълната забрана за пушенето на обществени места, но и те обмислят промени в това отношение.

Кирил Гумнеров – независим народен представител: – След въвеждане на забраната българите пушат с 8 % повеаче цигари, отколкото преди нея. С други думи забраната си действа, заведенията са празни и са на път да фалират, а хората пушат все повече и повече. Какво по-ярко доказателство от това, че забраната не изпълни своите цели няма.

Аз искам да призова правителството и НС час по-скоро да преосмислят безумиците, които са направени и да отменят забраната, защото не на последно място, уважаеми колеги от ГЕРБ, идват избори, а нали знаете какво е новото мото на хората в мрежата – хората казват: Без Бойко можем, без цигари не!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bb-%d0%b3%d1%83%d0%bc%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d0%b8%d0%b2%d0%b0/

Коментари

 1. fee-faw-fum каза:

  „…само в 5 страни от ЕС…“
  Хич не са малко. Един път на сме на страната на добрите.

  „След въвеждане на забраната българите пушат с 8 % повеаче цигари, отколкото преди нея.“
  Не е вярно. След забраната българите пушат с 7% по-малко, а тровят непушачите с 99% по-малко. Непушачите вече не са активни пушачи, а наистина не поглъщат цигарен дим по никакъв начин.

  За разлика от г-н Гумнеров, който е взел пари от заинтересованите, за да сподели мнението си, аз съм искрен в своето и го давам безплатно.

 2. fee-faw-fum каза:

  О, боже. Пасивни пушачи, разбира се, не активни.

 3. fee-faw-fum каза:

 4. fee-faw-fum каза : "За разлика от г-н Гумнеров, който е взел пари от заинтересованите, за да сподели мнението си, аз съм искрен в своето и го давам безплатно."

  монголче, ти видя ли как г-н Гумнеров взема пари ?

 5. fee-faw-fum каза:

  То никой не е виждал и Бог, ама колко дебели книги са изписани за него…

 6. Mонголче, който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание съгласно чл. 147. ал.1 от НК.

  Mило, кой е виждал и кой не е виждал няма никакво значение в случая, но ТИ още ли твърдиш позорното обстоятелство за един български депутат, че е взел пари от заинтересованите, за да сподели мнението си?

 7. pufi каза:

  Аз съм против тютютнопушенето на обществени места. Много ми е приятно като вляза в заведение и от вътре не ме лъхне отровна смрад. А като излизам от същото самата аз не воня ужасно на цигарен дим. Никакво отстъпление. Не съм съгласна аз да страдам от вредните пороци на някой, който е слабохарактерен да ги изтръгне от себе си.

 8. fee-faw-fum каза:

  Ох, Данчо, аз твърдя, че си получава държавната субсидия чрез партията на Емо Фаса. Също така твърдя, че си по полова принадлежност мъж, въпреки че не съм те виждал без гащи, та малко бъркаш с нежното „Мило“.
  Колкото до обстоятелството, лобизмът е част от всекидневието ни и отдавна не се счита за позор, а за нещо напълно в реда на нещата. Щом си плащаш данъците…

 9. Илиян Пеевски каза:

  Прочетох по-горе – „Кирил Гумнеров – независим народен представител“.

  Въпрос: Може ли авторът на тази статия да ми цитира член от кой да е Закон, където се споменава и е законоустановено понятието „независим народен представител“

  1. От кого и от какво е „независим“

  2. Защо е „народен“ и кой народ стои зад него?

  3. Защо е „представител“ и кой избира този представител да го представлява?

  Ако авторът на статията не представи законови основания и потвърждения за твърдението си „независим народен представител“ – то това означава, че ЛЪЖЕ или МАНИПУЛИРА обществото.

  п.п.1 Нямам предвид конкретно лице. В българският парламент има повече от 20 души или близо 10% от състава на НС, за които се твърди същото, а в същото време никой /вкл. и тези 10%/ не казват кого представляват в НС и от какво са независими.

  п.п.2 Въпросът е от изключителна важност, защото в България се приемат закони с решаващият глас на тези 10%, които НИКОГО не представляват на практика. Т.е. – законодателството в Р.България се формира от Народни и БЕЗнародни представители. Следствие – БЕЗнародни закони и БЕЗнародно управление на държавата.

 10. Kina Stoycheva каза:

  Не мога да не се съглася с fee-faw-fum и с г-н Пеевски. Те коментират различни аспекти на подадената тема, но го правят по аргументиран начин. Данчо пресолява манджата с позоваването си на законите. "Законът е врата у поле", както казват шопите. И така е не за друго, а защото пренебрегваме моралните мярки. По темата за тютюнапушенето / и аз бях умерен пушач допреди 15-20 години/ мнението ми е, че забраната за пушене в заведенията трябва да остане. Ще свикнем. Видях как са го решили в три държави западно от нас – извън общия салон са обособени места за пушачи. Дори си мисля, че още една мярка е добре да се приеме- всички пушачи да се лекуват от белодробни заболявания извън здравната каса. Който избира да си причинява увреждания на здравето, да не товари останалите хора с разноски по лечението на самонанесени съзнателно вреди.

  1. Lenko Vachev каза:

   Това е популистки подход и целта е просто да се спечелят повече гласове на предстоящите избори,забраната трябва да остане в сила.Пушачите и без това се оправдават,че пушат по навик,а премахването на вредните привички не става без чужда помощ.Непушачите твърдо трябва да отстояват правото си да дишат чист въздух на обществени места.

 11. Kina Stoycheva каза:

  Не поясних достатъчно едно твърдение в предния си постинг. А то трябва да се чете: "… извън общия салон са обособени места за пушачи, където има масичка с пепелници, но там не сервират. Или е на открито, или е с вентилация, в зависимост от сезона."

 12. fee-faw-fum каза:

  „…Най-много средства от бюджета на българските домакинства традиционно се заделят за храна – общо 354 лв. Заедно с разходите за алкохолни напитки и цигари по тях отиват близо 39% от юбджета на домакинството. Това обаче е намаление с 2 процентни пункта спрямо третото тримесечие на миналата година. За сметка на това разходите за цигари и алкохол са скочили с 10.1% спрямо предходното тричесечие и вече възлизат на 47 лв. средно на член от домакинството…“

 13. Pavlin Moshev каза:

  Смешен андрешковски популизъм г-н Гумнеров! и стига си цитирал незнайни статистически данни, това е евтина манипулация, значи здравето на всички нас е след печалбите, така ли? за тебе може би да, за мен и повечето от нас твърдо не!

 14. Pavlin Moshev каза:

  Смешен андрешковски популизъм г-н Гумнеров! и стига си цитирал незнайни статистически данни, това е евтина манипулация, значи здравето на всички нас е след печалбите, така ли? за тебе може би да, за мен и повечето от нас твърдо не!

 15. Pavlin Moshev каза:

  Смешен андрешковски популизъм г-н Гумнеров! и стига си цитирал незнайни статистически данни, това е евтина манипулация, значи здравето на всички нас е след печалбите, така ли? за тебе може би да, за мен и повечето от нас твърдо не!

 16. XXL каза:

  Започнах да пуша като ученик в 10клас та до сега и няма отказване. Винаги съм се съобразявал с околните непушачи и подкрепям Закона за забраната за пушене в заведенията. Категорично!!!! A Гумнеров отново играе popular dance 🙂

 17. fee-faw-fum каза:

  И аз пропуших в десети клас, но ги отказах преди десет години от раз и завинаги. Не е трудно, пробвай.

 18. XXL каза:

  3xf опитвах 2пъти но не става. Туи да ми е кусура 🙂

%d блогъра харесват това: