ДЕКЛАРАЦИЯ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ ПО ПОВОД СЪБИТИЯТА ОТ 4 ФЕВРУАРИ 1997г.

Прочетено1321пъти

sdprot402131Преди 16 години, на 4 февруари 1997г., свободомислещите хора в България постигнаха голяма победа – БСП бе принудена да върне мандата за съставяне на правителство и демократите поеха управлението и започнаха необходимите реформи. По този начин се даде възможност страната ни да смени посоката, да последва евроатлантическите ориентири и да вдъхне надежда за бъдещето.

4 февруари 1997г. е дата, която не бива да бъде забравяна, макар че бяха правени опити да бъде подминавана и подменяна. Подобни дати от историята категорично показват на нациите и на техните политици как се печелят битки, след които държавата тръгва по пътя на свободата и демокрацията.

През зимата на 1997г. протестиращите по площадите бяха неоснователно наричани „тълпа”, но именно тяхната енергия задвижи реалните промени в България, пресече политическото високомерие на бившата комунистическа партия и разкри нейното безсилие в управлението на страната.

За Съюза на демократичните сили 4 февруари винаги е повод за гордост и сериозна равносметка. За нас и за всички демократи това беше не само политическа победа, но и нов шанс за страната ни.

Днес, 16 години, ние сме твърдо убедени, че демократите и свободомислещите хора трябва да реагират остро на всяко едно управленско високомерие и низост в политическия морал. И да не забравяме, че нашата цел е българите да живеят свободно и достойно в държава, в която ценностите на свободата, демокрацията и просперитетът са ежедневие.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d1%8e%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%82/

3 коментара

  1. „Днес, 16 години, ние сме твърдо убедени, че демократите и свободомислещите хора трябва да реагират остро на всяко едно управленско високомерие и низост в политическия морал.“

    Ярка демонстрация на това ваше убеждение е поведението на СДС с водач Кабагайдата – остра реакция чрез впиване на влажни устни под опашката на мутроагент Буда. Явно ще го атакувате в единственото слабо място – хемароидите.

  2. “Днес, 16 години, ние сме твърдо убедени, че демократите и свободомислещите хора трябва да реагират остро на всяко едно управленско високомерие и низост в политическия морал.” СДС

    “Това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките, които стоите днес тук. Днес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всичките ви журналисти, на всички“ Буда.

  3. Аз пък се чудя, за какво е тая декларация? Какво ми декларират СДС? Високопарни думи от рода на “ гордост“ и „сериозна равносметка“ и “ нов шанс за страната ни“ , се размиха в годините на управление на Костов, някъде между приватизационните сделки, 10-те % комисионни, вкарване, при това противоконституционно на ДПС в управлението на страната, мафия, мутри, разни фондации захранвани с пари със съмнителен произход и ред други далавери.
    Я по добре кажете нещо за Национален съюз Единство. Какви са, що са….?

%d блогъра харесват това: