Деветокласничка подари кедър на Езиковата

Прочетено1380пъти

Жанина Илиева

Деветокласничката Стела Радева подари ливански кедър на Езиковата гимназия в Ловеч. Заедно със своите съученици от IX „г“ тя засади дървото в парка на училището.   Кедърът е получен като награда от конкурс на Министерството на земеделието и горите за рисунка на тема „Аз  и гората около мен“ преди четири години. Тогава Стела е ученичка в СОУ „Васил Левски“ в Ябланица. Нейната рисунка печели второ място, а наградата е ливански кедър, около 15 сантиметра голям. „Веднага го засадих и започнах да се грижа за него, изчетох всичко в интернет и разбрах, че ще стане голямо дърво и мястото, на което беше посадено, не е подходящо. Тогава аз и моето семейство решихме да подарим кедъра на новото ми училище“, разказа Стела. Доволна е, че класната Ивелина Докторова я е подкрепила, а директорът Радослав Хитов е разрешил и лично е участвал в избора на място за засаждане на дървото.

Деветокласниците от „Г“-паралелка – английски с немски език, са си обещали да се грижат за дървото. След години то ще ги връща в Ловеч и Езиковата дори и когато си тръгнат от училището.

Дванадесетокласникът пък Радостин Петров, който редовно ходи на училище с велосипед,  остана много доволен от новата придобивка на школото – паркинг за велосипеди. Дни след като паркингът бе монтиран пред учебния корпус на школото, там вече се наредиха няколко велосипеда. Доволен съм, имахме планове да направим нещо подобно по проект, но ни изпревариха от ръководството, каза Радостин. Той е убеден, че поне до 22 декември ще може да ходи на училище с велосипеда си. „По-бързо е и можеш да си позволиш да тръгнеш от вкъщи в последния момент“, коментира Радостин.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d1%8a%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba/

%d блогъра харесват това: