окт. 09 2012

Движението е здраве, красота и младост

Прочетено1372пъти

В рамките на Проект на Община Ловеч  “Здрави деца в здрави семейства” на 10 октомври в гр.Ловеч ще се проведе ІІ-рият етап на Кампания “Движи се и бъди здрав” за 2012 г., съобщават от РЗИ Ловеч.

Кампанията е насочена към промоция на активната физическа дейност и спорта като фактор за по-добро здравословно състояние на младите хора в общината.

Физическата активност може да помогне на всеки да се предпази от редица социално-значими заболявания – хипертония, диабет, остеопороза, спомага за поддържането на оптимално тегло и подобрява психическата устойчивост.

Организатор на кампанията е Регионална здравна инспекция в партньорство Туристическо Дружество “Стратеш”, Областния съвет на БЧК гр.Ловеч и ръководствата на пилотните училища по Проекта: Гимназия за чужди езици “Екзарх Йосиф”, СОУ “Св.Климент Охридски”, ПГИТУ и ПГВМ “Проф. Димитър Димов”.

Осъществява се с финансовата подкрепа на Община Ловеч.

Този сезон кампанията ще се проведе под формата на два туристически прехода, които ще стартират от Младежкия дом и ще бъдат с определени маршрути:

  • Пл. “Тодор Кирков” – Стратешки път – билото – Римски път (Кралимарков калпак) – паметник на Васил Левски – Вароша – Пл. “Тодор Кирков”.
  • Пл. “Тодор Кирков” – по ул. “Васил Левски”/ кв.“Вароша” – местн. “Трой Дянко” – пътека до Кралимарков калпак  на Жълтите скали – Римски път – паметник на Васил Левски – кв.”Вароша” – пл. “Тодор Кирков”

Старт на празника ще бъде даден в 16.00 ч. на площад “Тодор Кирков”. Мероприятията няма да имат състезателен характер. Ще бъдат раздадени награди на участниците, като печелившите ще бъдат излъчени чрез жребии.

Приканваме гражданите на Ловеч за участие в празника. В проявата могат да участват неограничен брой участници, заявили своето участие и получили контролен талон за туристическите преходи при старта на проявата.

 Движението е здраве, красота и младост.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b5-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%be%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82/

Коментари

  1. fee-faw-fum каза:

    Иска ми се да присъствам, евентуално и да участвам, но началният час не ме устройва.

%d блогъра харесват това: