Две награди за Ловеч връчи Националният алианс за социална отговорност на конференция във Варна

Прочетено1609пъти

Две награди за представителите на Ловеч връчи Националният алианс за социална отговорност (NASO). Мая Василева от Община Ловеч е отличена като заместник-председател на постоянната комисия по труд и социална политика на НСОРБ, а Весела Цанкова като доставчик на социални услуги, представителство Ловеч. Мотивите и за двете награди са за личен принос в развитието на националните партньорства и социалните услуги. В събитието взе участие и заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов.

Награждаването стана по време на гала вечерята от програмата на Европейската конференция „Социалната икономика като ефективен модел за социално включване – Социално предприемачество, социални услуги, заетост“, която се проведе на 14 и 15 юни 2018 г. във Варна.

Членовете и партньорите на Национален алианс за социална отговорност имаха възможност да изпращат предложения за наградите на НАСО в следните категории – общини; социални услуги; неправителствени организации; компании; изкуство и култура.

Във всяка от категориите имаше по една голяма награда за принос в социалното развитие на България и по две тематични за конкретен принос (иновация, добра практика, установена традиция и др.).

По време на конференцията на 14 юни участниците бяха поздравени от кмета на Варна  Иван Портних.

Срещата във Варна е част от Българското председателство на Съвета на ЕС. Сред официалните гости на форума бяха Джеймс Кроу-президент на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Люк Зелдерло – Генерален секретар на EASPD, Бисер Петков – министър на труда и социалната политика, областният управител на Варна Стоян Пасев и др.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b2%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b2%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/

2 коментара

  1. Истинските награди ги дават хората, живеещи в Ловеч. Тези са от „левчето“.

    1. Тези са дигитални, Викторе

%d блогъра харесват това: