stelianaeg1010161Даниела Коларова

Дванайсетокласничката от Езиковата в Ловеч Стеляна Данчева се представи блестящо на изпита IELTS – общ резултат 7 и 8 на говорене, и получи от British Council сертификат за ниво С1. Това й дава право директно да запише престижна специалност в учебните заведения във Великобритания, включително Кеймбридж и Оксфорд, в Канада и Австралия. Изключително високата й оценка на говорене (максимумът тук е 9) я поставя на едно ниво с носителите на езика. Това всъщност е нейното голямо постижение, тъй като този изпит в Канада, Ирландия и Шотландия представлява нашата матура в 12 клас и на него хората, носители на езика, са оценявани с 8 и 9.

Изпитът се проведе през септември в София, Стеляна се подготви допълнително с едномесечен курс в езиковия център „АВО“ при Антония Христова, където обогати знанията си по езика в сферата на социологията. Изпитът като цяло е свързан с общата култура, но с акцент социологията.

Английският за Стеляна е любимият предмет в училище, тя го учи като втори западен в класа на Маргарита Добрева, основата е получила от Снежана Димитрова. Речникът по английски е настолната й книга, колкото повече думи научава – „всичките със супер различни нюанси“ – толкова по-интересно й е.

За тази учебна година Стеляна е първата ученичка на Езиковата, взела успешно изпита IELTS, в момента още петима ученици се подготвят за него. Младото момиче планира да учи организационен мениджмънт в университета Оксфорд, а след време да основе собствена компания и да организира събития.

25 коментара

  1. Няма да ми омръзна да повтарям, че имаме страшно умни деца млади хора.

  2. Браво! Здраве и успехи за напред !

Comments are closed.