«

»

ян. 08 2015

Разпечатай това Публикация

Да разстреляш цивилизацията

Прочетено1499пъти

charlieПавлин Иванов

Вчера следобед в Париж бяха екзекутирани устоите на нашата цивилизация – свободата на изразяване и правото на различните мнения. Случилото се не е само терористичен акт, а цивилизационен избор. Неразбираем, примитивен, шокиращо тесногръд.

Калашниците, носени от мъже в черно срещу моливите и белите листи на журналистите.

Часове след разстрела на 12 души, Франция се събуди и хиляди французи излязоха по улиците в защита на свободата, в подкрепа на правото на изразяване на мнения.

Ще стане ли нашата цивилизация жертва на фанатици? От всеки един от нас зависи!

 

Je Suis Charlie!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%88-%d1%86%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0/

Коментари

  1. Аз съм Шарли каза:

    Когато си несъгласен, отговаряш на изкуството с изкуство и на остроумието – с остроумие.

  2. Гражданин каза:

    Ни най-малко одобрявам жестокостта и действията на извършителите на това гнусно престъпление. И те трябва да понесат цялата строгост на закона предвиден за подобен род античовешки действия. Но в същото време си задавам и въпроса който мнозина незнайно защо премълчават – Каква свобода на словото и изкуство е това да се отнасясаш с неуважение и едва ли подигравка с един от символите на много хора. Как биха реагирали християните да кажем, ако някой се беще покачил и сложил чалма на Христос на хълма в Рио де Женейро например. Има неща с които може да се правят каламбури и дригу, които са святи за хората и с тях подобно отношение не бива.

  3. анонимен каза:

    Абе днес всяка шушумига се е закичила с надпис Аз съм Шарли.С огромен смут видях,че и автора на горната статия го е сложил ? Защо ? На него не са му нужни ислямисти с автомати,достатъчно е да види снимка на Пеевски и ще напълни гащите.

  4. debelakа каза:

    Прощать бывает трудно, но очень полезно.
    В Пакистане так активно протестовали против фильма „Невиновность мусульман“, что 16 человек из-за этого погибло и еще 200 пострадало. Подозреваю, что большинство этих бедолаг – правоверные мусульмане. Это одна из карикатур, спровоцировавших скандал в 2005 году, прекрасно иллюстрирует (это моё оценочное мнение) сегодняшнюю ситуацию.
    Картинка, конечно, относится не ко всем мусульманам. Думаю, что там кроме фанатиков есть и думающие люди, которые умеют прощать или по крайней мере, не возбуждаться из-за того, что кто-то сделал и напечатал рисунок. Ислам, кстати, как и христианство, призывает прощать, а не идти войной на неверных. «Держись пути прощения, призывай к добру и отстранись от невежд!» (сура «Араф», аят 199).
    Я думаю, что все эти массовые выступления специально организованы о очень кому-то выгодны. Вполне может быть, что и кому-то из кандидатов в президенты США они помогут набрать нужные очки.
    Ну и конечно, реакция наших запрещальщиков тоже наглядно демонстрирует их уровень понимания проблемы, политический курс, а также их жизненные ценности, а точнее – понятия. Страшно представить, куда эти товарищи приведут нашу страну. А ведь идем полным ходом! Прощение и терпимость у нас не приветствуется. Только жестоко отомстить и сурово наказать!

    Как человек верующий я убежден в следующем.
    Оскорбление чувств верующих – это проблема самих верующих, вера которых еще настолько слаба, что даже не помогает им научиться прощать.
    „Блаженны вы, когда будут поносить вас и гнать и всячески неправедно злословить за Меня. Радуйтесь и веселитесь, ибо велика ваша награда на небесах: так гнали и пророков, бывших прежде вас.“ ( Евангелие от Матфея, 5:11-12) И еще один стих (44) из той же главы Нового Завета: „любите врагов ваших, благословляйте проклинающих вас, благотворите ненавидящим вас и молитесь за обижающих вас и гонящих вас“.
    Перефразируя своего ротного Тимохина, добавлю: „Читайте Библию, там все написано“. Тот, правда, атеистом был и про Общевойсковой устав так говорил.
    Бывайте здоровы!

    http://pigulin.livejournal.com/30950.html

%d блогъра харесват това: