Дарените от Германия и Швейцария автомобили вече са в Пожарната

Прочетено1561пъти

kmetpojarna2409141Началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Валери Димитров получи в понеделник от кмета Минчо Казанджиев ключовете на два автомобила – лека кола „Фолксваген поло” и пожарна „Мерцедес”. Автомобилите след решение на общинския съвет са приети в дарение от общината и се предоставят за безвъзмездно ползване за 10 години. „Фолксваген”-ът е дарение от градската управа на побратимения Ерфурт, Германия, а „Мерцедес”-ът – от противопожарната служба на кантон Базел, Швейцария, с подкрепата на „Розенбауер Швейцария“ АД, и са подарък за празника на Ловеч.

kmetpojarna2409142На церемонията присъстваха лично четирима от петимата дарители на колата от Швейцария – Вернер Щампфли, началник на Пожарния инспекторат на кантон Базел, Вернер Дитц, началник на Пожарния инспекторат на гр. Базел, Мануел Шпинлер от Пожарния инспекторат в кантон Базел и Тони Зютерлин от „Розенбауер”. На посещение в Ловеч са още директорът на „Розенбауер Швейцария” АД Ервин Майер и представителят на Пожарната в град Райнах Кристоф Витенбах.

Ключът на пожарната кола първо бе официално връчен от Щампфли на кмета Казанджиев. От Дитц пък той получи пожарникарски шлем, с който швейцарецът е участвал в успешна акция, в знак на приятелство и по случай спечелването на националния конкурс „Пожарникар на годината“ 2013 в категорията „Отличени“.

Гостите от Швейцария споделиха, че Пожарната е една голяма фамилия, в която хората си помагат един на друг, и заявиха готовност за бъдеща подкрепа на ловешките си колеги. Партньорството и сътрудничеството са идеи, в същността на които стои съвременното разбиране за независимостта на отделните държави, посочи в днешния Ден на независимостта на България Казанджиев, поздравявайки всички с 22 септември. Само независимият признава чуждата независимост и е готов за ползотворно партньорство, отбеляза още той. И кметът, и началникът на Районната служба благодариха за дарението и за съпричастността и разширяващото се приятелство. Димитров увери, че с новите придобивки гражданите на Ловеч ще са по-спокойни, а служителите по-уверени в своята работа и действия.

     „Мерцедес“-ът е напълно оборудван с пожаротехническо въоръжение, агрегати, инструменти за аварийно-спасителни дейности и осветителни средства. Той ще бъде използван предвид габаритите и техническите му характеристики за оперативни действия във Вароша. Кварталът е характерен със своите тесни и стръмни улички, които са трудно, а някои и недостъпни за наличните в службата пожарни автомобили.

     Това е второто дарение от Швейцария. През 2011 г. от там в Ловеч пристигна универсален автомобил „Скания“ с пожаротехническо въоръжение и екипировка, също предоставен от община Ловеч на Районната служба. Тогава дарението бе от градската управа на Райнах.

     На церемонията присъства и директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Владимир Кацарски.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d1%88%d0%b2%d0%b5%d0%b9%d1%86%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b0%d0%b2%d1%82%d0%be/

1 коментар

  1. От къде трябва да ни пращат й да ни даряват автомобили, вместо ние да купуваме и да се грижим за собствените си нужди.Трябва да се благодарни на страните,които отпускат своите пари и средства за тези автомобили, така, че и у нас да има техника, която да може да реагира правилно и на време.Благодаря за тази информация и се надявам и за на пред да е така.Пожарникарите са герои, всеки път дават живота си за да спасят някого.

%d блогъра харесват това: