ГЕРБ Ловеч започна подписка в подкрепа на референдума за задължително гласуване на изборите

Прочетено1819пъти

gerb-imame_volq1002141Областната организация на ПП ГЕРБ в Ловеч подкрепя подписката за провеждане на референдум, организирана от Инициативен комитет от 15 преподаватели в Софийския университет. На него гражданите ще решат дали да бъде въведено задължителното гласуване на изборите.

От вчера, 10 февруари, всеки желаещ да подкрепи инициативния комитет и да се присъедини към подписката, може да посети офисите ни в цялата област и да се подпише, обяви на пресконференция областният координатор на партията Николай Нанков.

Възможност за включване в подписката ще има и в центъра на областния град. Ще поискаме разрешение от общината за поставяне на пункт, на който наши доброволци ще дежурят, за да може всеки, който желае, да има възможност да заяви това в подписката.

 

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bf/

1 коментар

 1. Карлово поиска с декларация на общинските съветници Турция да се извини за Тракия, за зверствата по време на Илинденско-Преображенското въстание и кланетата през 1913 година в Одринска и Беломорска Тракия:

  ДЕКЛАРАЦИЯ

  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
  През 2013 год, се навършиха 110 години от героичното Илинденско – Преображенско въстание на българите за освобождение на Македония и Тракия (1903 год.), удавено в кръв от османските власти, и 100 години от зверските кланета (1913 год.), над мирното българско население в Одринска и Беломорска Тракия, организирани от Османската империя и извършени от редовната турска войска и башибозук. Мащабите, използваните средства и системността на унищожението отговарят на всички характеристики на престъпното деяние ГЕНОЦИД.
  Нашата отговорност пред паметта на избитите ни предци, между които хиляди жени и деца, ни задължават да припомним на света за злодеянието, което днес Република Турция, която не скрива претенцията си да е наследник и продължител на Османската империя, премълчава и дори нагло отрича.
  Кланетата над българите през лятото на 1903 год. и 1913 год. са поредната трагични страница от системното унищожаване на българския народ в продължение на 500 години след окончателното завладяване на България от Османската империя през 1396 година.
  Обобщените данни и напълно достоверните конкретни факти за избиванията, опожаряванията и грабежите, според чуждестранните и българските източници, са следните:
  1903 година
  – От редовната турска войска е избито пет на сто от мирното българско население в районите на въстанието. Опожарени напълно са 40 села, 8 са унищожени наполовина;
  – 20 хиляди бежанци се спасяват на територията на свободни България;
  1913 година
  – 2 юли – в село Булгаркъой са избити 1100 жени и деца и 350 мъже;
  – 8 юли – в село Енидже е избито цялото население;
  – 9 юли – в Одрин са избити 521 българи, преди това бити с железни прътове и сечени с ножове;
  – 10 юли – всички пленени жители (неизвестен брой) на село Мустафа паша (днес Свиленград) са избити в кланицата за животни. Учителят дядо Въгляров е обезглавен заедно с майкати на свегценика Слав; други са били скалпирани и след това обезглавени;
  -11 юли – в село Османли са обезчестени всички жени;
  -13 септември – в село Деведере 80 души мъже, жени и деца са мъчени, изнасилвани и убивани в продължение на 3-4 дни;
  – 23 септември – в село Арноуткьой са избити 75 души като повечето жени са
  съсечеш, а 13 от децата са били на възраст между 1и9 години;
  През периода са засвидетелствани и още садистични убийства:
  – в село Гъокчебунар 40 души са изгорени живи в читалището, 400 жени и деца са изнасилвани 4-5 дена от редовна войска и башибозук;
  – в село Черничево са избити 90 души от 1 до 80-годишна възраст;
  – в село Покрован 20 души са избити с щикове, 45 са разстреляни, жените и децата са
  мъчени в 3 големи къщи, Труповете са запалени в църквата;
  – в село Хухла са убити 42 души, църквата е взривена с бомби, селото е изгорено;
  – в село Горно Ибриюрен редовна войска убива 52 души, изгаря живи няколко старици и опожарява селото;
  -в Дедеагачко и Гюмюрджинско, където живеели 18000 български християни и 5000
  българи мохамедани, са извършени страшни кланета и спрямо двете общности от редовната войска, преоблечена като башибозук;
  – бежанска колона от 12000 души е изтребена на място, като преди това според свидетелства на очевидци, са вадени очите на живи хора, хвърляни са полуживи хора в кладенци и пр.
  – при преминаването на река Арда са застреляни и издавени около 2000 майки с деца;
  – в Армаганската долина са избити около 800 души, главно жени и деца.
  В Западна Тракия са избити още няколко хиляди българи, главно жени, деца и старци. Опожарени са 22 български села.
  Общо 367 000 българи са прокудени от родните си места в Източна и Западна Тракия и няколко десетки хиляди от тях са избити.
  Да, дами и господа!
  Това е ужасяващата истина за ГЕНОЦИДА над българите, дръзнали да защитят своите права и свободи в началото на 20 век в Европа! Тази трагедия за българския народ е предвестник на извършеното по-късно с особена жестокост избиване на повече от 1,5 млн. арменци и над 1 милион асирийци през 1915 година. То също е осъществено от властите на тогавашнята Османска империя, но и до днес е отричано от наследниците на паносманистите в съвременна Турция, която прави постъпки да стане член на Европейския съюз.
  Досега българският народ мълчаливо страдаше за свидните си жертви, като очакваше поне официално извинение от правителството на Република Турция. Днес, обаче, пред лицето на засилващите се неоосманистки амбиции на ислямистките сили в Турция да фалшифицират истината за робството, да обявяват своите убийци за жертви, а християнските народи за палачи ние не можем да мълчим.
  Като общински съветници днес ние:
  ~ ЗАЯВЯВАМЕ нашето дълбоко осмислено убеждение, че пътят ни с нашите сънародници с турско самосъзнание е общ в името на по-доброто бъдеще на поколенията на България. В усилията си да изграждаме доверие и единение не желаем користни намеса отвън.
  – БЛАГОДАРИМ на онези чуждестранни дипломати и журналисти, общественици и
  културни дейци от Австро – Унгария, Германия, Италия, Русия, САЩ, Англия,
  Франция и пр., които застанаха на страната на справедливостта, гражданската
  свобода и демокрацията и по този начин защитиха правото па българите да имат своя
  държава и свое управление и ги подпомагаха с каквото могат, за да облекчат тяхната съдба.
  НАСТОЯВАМЕ ПАРЛАМЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЛА ПРИЕМЕ
  СПЕЦИАЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ В ПАМЕТ НА ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ,
  ИЗБИТИ ПРЕДИ 100 ГОДИНИ, ТАКА КАКТО ПРИЕ ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ
  10.11.2012 година В ПАМЕТ НА 19 ЖЕРТВИ НА Т.Н. ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС.
  ОБРЪЩАМЕ СЕ С ПРИЗИВ КЪМ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ НА ОБЩИНИТЕ
  В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА, КОЕТО ЩЕ
  БЪДЕ ИЗРАЗ НА ПРЕКЛОНЕНИЕТО И ПОЧИТТА НА МЕСТНАТА ВЛАСТ КЪМ
  ПАМЕТТА НА ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ, ЖЕРТВИ НА ТУРСКИЯ ГЕНОЦИД.

  На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, Декларацията е приета на редовно заседание на Общински съвет Карлово, проведено на 30.01.2014 година.

  http://www.karlovo.bg/images/declaracii/declaracia.pdf

%d блогъра харесват това: