Георги Терзийски организира обществено обсъждане на Проект на Концепция на Закона за социалните услуги

Прочетено921пъти

Областният управител Георги Терзийски организира обществено обсъждане на Проект на Концепция на Закона за социалните услуги. То ще се проведе на 5 юли от 13  ч. в зала 101 на Областна администрация.

 За форума покани са получили Общините, Областна дирекция „Социално подпомагане” и общинските служби, РЗИ, Регионалното управление на образованието, неправителствени организации. Срещата е отворена и в нея могат да се включат и други представители на заинтересовани страни – доставчици на социални услуги, представители на съвети на потребители от социални услуги и други, имащи отношение към развитието на социалните услуги, като те трябва да заявят участието си до 3 юли на електронната поща на Областен управител: governor@lovech.government.bg.

Общественото обсъждане се организира във връзка с постъпило писмо на Министерството на труда и социалната политика (МТСП). В него се посочва, че разработването на Закон за социалните услуги е един от основните приоритети в социалната сфера. Нормативният акт ще уреди специфичните обществени отношения, свързани с предоставянето, ползването, финансирането, качеството, контрола и мониторинга на социалните услуги.

От МТСП посочват, че съгласно концепцията, новата правна регламентация ще бъде развита в контекста на три основни цели: достъпност на социалните услуги, качество и ефективност на социалните услуги и интегрираност на подкрепата. Проектът на Концепция за Закон за социалните услуги е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на труда и социалната политика: https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=CONTENT&I=230&lang=
Целта на обсъждането е всички предложения, мнения и становища да бъдат обсъдени от създадената от Министъра на труда и социалната политика работна група за разработване на закона.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8-%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b7%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2/

%d блогъра харесват това: