мар. 24 2016

В събота Ловеч ще е домакин на регионална квалификация на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016

Прочетено2023пъти

spelling2403161На 26 март 2016 г. /събота/ от 11:00 часа в Ловеч в актовата зала на Природо-математическа гимназия ще започне регионалната надпревара, част от  Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016.  В нея ще премерят сили в спелуването ученици от Велико Търново, Ресен, Горна Оряховица, Златарица, Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш, Габрово, Свищов, Севлиево, Летница, Ловеч, Дерманци, Луковит, Троян, Кнежа, Никопол и Плевен.

В същия ден ще се провеждат състезания и в Благоевград, Сливен, Варна, Монтана, Пловдив, Разград и София.

Над 6500 ученици от 274 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания и ще се борят за правото да бъдат сред най-добрите 30 ученици, които ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 23 април в Зала 11 на НДК в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE above aggression”. На участващите училища бяха предоставени правила за толерантност и добронамереност в клас, като идеята е да се обърне внимание към проявите на агресия  и случаите на тормоз (психически и физически) в училище и начините за тяхното преодоляване.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и АВО-Бел, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/Bulgarian National English Spelling Bee.

 

КОРПлюС  – Неправителствена организация, създадена като приемник на Корпус на мира с основна цел да запази, продължи и развие някои от най-успешните проекти на доброволците от Корпус на мира България.  Организацията ще използва дългогодишния опит, знания и материали, създадени през 20 години на работа на доброволците в България и ще насочи усилията си към  разнообразяване и подобряване на обучението по английски език,  обогатяване на професионалните и социални умения на личности, организации и общности и насърчаване  развитието на лидерски умения сред младежтa.

Фондация „Америка за България”– Фондация „Америка за България” подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация.  Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация „Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2-%d1%81%d1%8a%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%89%d0%b5-%d0%b5-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b8%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb/

%d блогъра харесват това: