мар. 13 2016

В силен мач хандбалистите на „ОСЪМ“ Ловеч победиха като гост „Левски“ София с 21-24 (8-11)

Прочетено1079пъти

"Осъм" Ловеч

„Осъм“ Ловеч

Виктор Симеонов

В гостуването си на амбициозният тим на „Левски“, ловешките хандбалисти, че са силен и стойностен отбор, като взеха победата. Още от началото на срещата, мачът започна със здрави защити и отлични спасявания на вратарите на двата отбора. Резултатът вървеше гол за гол, но в края на полувремето осъмци успяха да дръпнат с 3 гола разлика, благодарение на добрата зашита и спасяванията на нашият вратар Юлиян Симеонов.

Втората част отново започна равностойно, като ловчалии водеха постоянно в резултата с добра и комбинативна игра на Александър Бояджиев, Георги Нейков и Виктор Симеонов, които реализираха в нападение.

Невероятни спасявания на нашата врата отново направи легендата на вратарския пост Юли Симеонов, който буквално запечата вратата пред себе си.

„Осъм“ стоеше и много силно в защита, като Величко Марушев и Павел Дженев не позволиха на македонецът в редиците на „Левски“ да отбелязва лесно головете си и напълно го обезвредиха.

В последните минути левскарите намалиха изоставането си на един гол разлика 19-20. Нашите организираха добро нападение и Александър Бояджиев спечели дузпа в полза на „Осъм“. Виктор Симеонов застана за изпълнение на дузпата и показа железни нерви и отбеляза за 19-21.

В последните минути нашият вратар Симеонов отрази няколко топки от шестият метър, а в нападение ловчалии реализираха и така затвориха мача при резултат 21-24.

Както във футбола, дълги години Ловеч преодоляваше „Левски“ София, така и в хандбала „Осъм“ победи два пъти тази година левскарите в първенството.

За ловчалии най-много голове отбеляза Виктор Симеонов 10, Георги Нейков добави 5, А.Бояджиев 4, Вълчанов 3 и Дженев добави 2 гола.

Между другото, ръководството на „Левски“ посрещана изключително любезно и интелигентно нашият отбор, за което им благодарим.Това е пример за много хора и отбори.

Нашият тим е подложен на сериозна финансова криза и изключително трудно събра средства да пътува за този мач. Под въпрос остава следващият двубой на „Осъм“ Ловеч, защото тимът се намира във сериозна финансова криза.

Надяваме се обществеността и бизнеса в Ловеч да помогнат и спасят този достоен за уважение отбор на „Осъм“, в един от най-мъжките и популярни спортове в света.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2-%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d0%b0%d1%87-%d1%85%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%81%d1%8a%d0%bc-%d0%bb/

%d блогъра харесват това: