ян. 17 2016

В пет общини в Ловешка област има населени места без ток

Прочетено6207пъти

DSC_0020Даниела Балабанова БТА

В Ловешка област заради прекъснати електропроводи и аварии в електропреносната мрежа в пет общини има населени места без ток. Това са общините Ловеч, Угърчин, Троян, Луковит и две махали в Априлци, съобщи за БТА областният управител Ирина Митева. По-рано днес екипи на електроразпределителното дружество отстраняваха аварии и в общините Тетевен и Летница. Екипи от Плевен помагат за възстановяване на електроенергията в Угърчин и Луковит.
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова заяви, че над 20 населени места в момента са без ток, като в 17 от тях електроподаването е напълно прекъснато. Повече от 10 часа без ток са домакинствата в кв. „Гозница“ в Ловеч и в село Радювене. В село Къкрина няма и вода.
Затворен за движение е пътят Деветаки – Брестово, тъй като е трудно почистването му заради навявания и обилния снеговалеж. Навявания има още в селата Баховица, Лисец и Славяни, но пътищата към тях са проходими, макар и трудно.
Остава затворен и пътят Шипково – Рибарица и Троянският проход, съобщи за БТА директорът на Областното пътно управление в Ловеч Георги Грозданов. Останалите пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.
От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха, че няма закъсали автомобили и бедстващи хора, постъпили са няколко сигнала за нападали счупени клони на пътното платно.
Снежната покривка във високите части на областта е между 40 и 50 см. В Ловеч е 30 см.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2-%d0%bf%d0%b5%d1%82-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bb/

Коментари

  1. Браво, Кмете!

  2. Все пак сме в България и винаги ни изненадва снега!

  3. Искам да попитам знаели кмета каква е причината в половината кв Гозница да няма ток.И понеже съм сигорен че не знае понеже е от скоро да попита чез и общинската.си съветничка от квартала. Ако и кажат че снега е виновен да знае че я лъжат. Простата истина е че трябва един трафопост изграден на края на ул Пано Рогозаров.Но като се срещнем в съда ще го научат с тяхното си бездействие ни нарушават конститоционните права.

%d блогъра харесват това: