В НУ ,,Хаджи Генчо“ град Тетевен бе открито ,,Детско полицейско управление“

Прочетено521пъти

На Димитровден, учениците от Начално училище ,,Хаджи Генчо“ град Тетевен, се включиха в инициативата ,,Детско полицейско управление“. Децата от Групата за целодневна организация на учебния ден облякоха светлоотразителните жилетки и с голям интерес се впуснаха в приключението.

На откриването присъстваха Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, Ирена Филипова – Директор на НУ ,,Хаджи Генчо“, главен инспектор Наталия Василева – Началник Районно управление Тетевен, полицейски инспектор Николай Апостолов, учители. Представителите от РУ Тетевен благодариха за съдействието от страна на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева.

Главен инспектор Василева и директорът на училището подписаха декларация за партньорство, а г-н Врабевски пожела успех в новото начинание.

Програмата „Детско полицейско управление“ е организирана от Министерство на вътрешните работи в партньорство с Министерство на образованието и науката. Предназначена е за обучение на деца от началните и средните училища. Тя има за идея, децата да се забавляват и същевременно да придобият знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си. Да получат информация за своите права и отговорности. Да си създадат навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации с помощта на органите на реда. Това е една ранна превенция на подрастващите.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2-%d0%bd%d1%83-%d1%85%d0%b0%d0%b4%d0%b6%d0%b8-%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d1%87%d0%be-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%b1%d0%b5-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80/

%d блогъра харесват това: