май 16 2013

В навечерието на своя празник Природо-математическа гимназия – гр. Ловеч откри нов компютърен кабинет с 26 работни места

Прочетено2557пъти

mg1605134В навечерието на своя празник Природо-математическа гимназия – гр. Ловеч откри нов компютърен кабинет с 26 работни места по Национална програма „Информационни и комуникационни технологии в училище“. Кабинетът е оборудван с устройствата Sunde „Диана”, които позволяват едновременна работа в режим видео на всички работни места.

Базирани са на vPoint  софтуер за виртуализация, където всеки потребител на платформата, чрез специален VDI протокол (реализиран програмно в тънкия клиент), използва своя виртуална машина. Тази система ще замени обикновените персонални компютри, които се използваха досега.

Природо-математическа гимназия – Ловеч е третото училище в страната, след Софийската и Пловдивската математическа гимназия, където е реализиран този авангарден проект.

Изцяло модернизираният компютърен кабинет включва терминални станции, сървър, зони за безжичен достъп,  богат учебен софтуер и ново модерно обзавеждане. Така ученици и учители ще имат възможността да съчетават  традиционни и интерактивни методи на преподаване и учене като съвременен модел за изграждане на образователния диалог. Новият кабинет е  част от стратегията за развитие на материално-техническата база в Природо-математическа гимназия – Ловеч и ще допринесе за утвърждаванто й като модерно училище.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%be%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%be/

Коментари

 1. кукуряк каза:

  За съжаление такъв кабинет първо е осъществен в друго Ловешко училище. Това е ОУ „Васил Левски“ Ловеч. Така че ПМГ не са третото училище в страната с такъв кабинет.

 2. Калин Недев каза:

  Става дума за съвсем различни технологии.Не е лошо да попрочетете и тогава да сравнявате „Трабант“ с „Мерцедес“

 3. браво, на реализиралите проекта!!

 4. Maya Georgiewa каза:

  не разбирам думата „за съжаление“, за кое да се съжалява , че има кабинет или че е нов! е БГ манталитет..

 5. Поздравления, това е явно дълъг , но успешен проект!

 6. Йори каза:

  Ако някой трябва да съжалява, това не е ПМГ Ловеч, понеже терминалното решение „Диана“ на Риск Електроник е наистина най-доброто нещо, което може да се закупи за тези пари. То единствено отговаря на изискванията за „висок клас“ по смисъла на МОМН. На него освен живо видео с висока разделителна способност, работят всички популярни графични продукти, както и системи като AutoCAD, ArchiCAD и др. Нека пожелаем на учениците и учителите от това училише да ползват новите кабинети със здраве!

%d блогъра харесват това: