В Ловеч отбелязаха Международния ден на хората с увреждания – 3 декември

Прочетено1421пъти

От пресцентъра на Община Ловеч разпространиха следното съобщение, което ви предоставяме в цялост като текст и снимки:

„Международният ден на хората с увреждания – 3 декември, беше отбелязан в Ловеч с тържествен обяд и програма в ресторант „Национал“ („Хемус“). Гост на тържеството бе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя поздрави присъстващите от Сдружението на инвалида „Взаимопомощ“ в Ловеч със секретар Валя Славчева, като им подари букет цветя и бутилка вино. Домакини и гости си пожелаха весели и щастливи да бъдат настъпващите Коледни и Новогодишни празници, да бъдат белязани със здраве, благополучие и нови успехи.

Още един повод за празнично настроение имаше на срещата – оказа се, че Валя Славчева е имала рожден ден на 1 декември. Кметът Корнелия Маринова й пожела лични успехи в благородната мисия за подкрепа добруването на хората с увреждания.

Настроението бе приповдигнато от извилите се народни хора, на които се хвана и кметът на Ловеч.

На 3 декември в цял свят се организират събития, които да напомнят, че е необходима ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания. Още през 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството и правата на хората с увреждания. Денят е напомняне за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото.

Община Ловеч провежда последователна политика за улеснение на техния живот, за достъпна градска среда, така че да се чувстват пълноценни граждани.“

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%be%d1%82%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d0%b7%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d0%b5%d0%bd/

7 коментара

Skip to comment form

  1. Пир по време на чума Vol. 2.

  2. За първи път виждам такива хора от инвалиди!!!Заклевам се!!дори от Алцхаймер да са болни-как помнят стъките на хората!?

    1. ТЕЗИ ТАНЦЬОРИ ПРИЛИЧАТ НА ХОРА С КУПЕНИТЕ ТЕЛКОВЕ !!!

  3. ПАК ШУРОБАДЖАНАШКА РАБОТА , НИКЪДЕ НЕ ВИДЯХ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА ТЪРЖЕСТВО ,С 97% УВРЕЖДАНИЯ БИХ МОГЪЛ И АЗ ДА УЧАСТВАМ , БЕЗ ДА СЕ ПОДМАЗВАМ НА КМЕТИЦАТА , КОЯТО НИЩО НЕ ПРАВИ ЗА НАС !!!

    1. НЕ ЗНАМ С КАКВИ УВРЕЖДАНИЯ СА ТЕЗИ ТАНЦЬОРИ

  4. Това не е празник, за да се прави банкет. По-удачно е да тропаш ръченица на погребение, отколкото по този повод… че и се хвали пресцецъра.

  5. Фотосесиите, софрата и хорАта зависимости ли са вече, или са част от нескопосан и глупав кметски пиар?! 🙂

%d блогъра харесват това: