В Деня на детето завърши обучението на първият випуск на „Детско полицейско управление“ – Ловеч

Прочетено1365пъти

Малките полицаи от СУ “Тодор Кирков” отбелязаха тържествено края на двугодишното обучение по проект „Детско полицейско управление“.

Празникът се състоя в двора на училището, а скъпи гости на децата бяха зам. областния управител на област Ловеч г-н Илиян Тодоров, г-н Даниел Колев – зам.кмет на община Ловеч, старши комисар Милен Маринов-директор на ОД МВР-Ловеч, комисар Кацарски – директор на РДПБЗН-Ловеч и г-жа Даниела Цанова – секретар на община Ловеч.

През изтеклите две години малчуганите усвоиха различни полезни умения, които да им помогнат в трудни ситуации както вкъщи, така и в училище, на улицата или в непозната обстановка. Научиха се да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към различните от тях, да знаят правата и отговорностите си пред обществото. В рамките на програмата учениците бяха обучавани от полицейски служители – инструктори по полицейска лична защита, които вече са сред най-близките приятели на децата. Благодарение на тях доброволците усвоиха много ценни знания и практически умения по полицейска лична защита.

Демонстрация на наученото направиха четири от децата, които представиха ОДМВР – Ловеч на национално спортно състезание в София и заеха престижното 4-то място.

В празника с различни свои умения беше включено и полицейското куче Рино, което заедно с обучителят си мл. полицейски инспектор Божидар Костов предизвикаха усмивки по детските лица.

Старши комисар Маринов връчи на всеки малък полицай сертификат за успешно завършило обучение, а думите му към децата в деня на техния празник разчувстваха и учители и родители: “Малки приятели, във вас ние виждаме бъдещето! Желая ви здраве и весело детство и ви очакваме след години в редиците на МВР. Началото е положено…” .

Националната програма “Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи и се реализира от служители на МВР, от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2-%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%88%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0/