В голямото почистване на Ловеч участваха стотици граждани

Прочетено1405пъти

В организираното от Община Ловеч на 16 септември голямото почистване на Ловеч, част от кампанията „Да изчистим България заедно“, се включиха 247 служители. На тях бяха раздадени 230 бр. чували и също толкова ръкавици, като всички влязоха в употреба.
Акцията се проведе и в 34 населени места на общината, като в почистването на 76 обекта се включиха 583 души, организирани от кметове и кметски наместници.
Отделно по своя инициатива почистваха стотици граждани, служители на фирми, както и деца, които с действията си допринесоха за каузата да направим населеното си място по-чисто и приветливо. Събраните в чували отпадъци – предимно хартиени опаковки, пластмасови бутилки и капачки, флакони и кофички от кисело мляко, бяха складирани и ще бъда транспортирани в депото през следващи два дни.
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се включи в почистването на отсечка по бул. „Мизия“, източен тротоар, от кръговото движение до входа на кв. „Здравец“, включително зелената площ при „Гознишка бара“.
Заместник –кметът Даниел Колев почистваше в кв. „Гозница“, другите членове на общинското ръководство също бяха активни участници. Общинските служители работиха на общо шест обекта из града. Организация чрез кварталните съвети имаше в още пет района – по квартали, край болницата, градинката до ХЕИ, алеята „Баш-бунар“, включително рибарската пътека.
Почистването на зоопарка и района около него бе организирано от Общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /ОКБППМН/ и Сдружение „Екомисия 21 век“ с участието на доброволци и членове на Общински ученически съвет – Ловеч и деца от ЦНСТДМ 1,2 и 3 – гр. Ловеч.
Отделно общината предостави 40 бр. чували и 50 чифта ръкавици на Областна администрация.
Акцията е част от кампанията „Да изчистим България заедно” на БТВ и е подкрепена от Министерството на младежта и спорта.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2/

5 коментара

Skip to comment form

  1. Боклуци има и в гористите месности около град Ловеч.

  2. Кой брои чувалите и ръкавиците?

  3. Боклуци има и в целият град и няма кои даги исхвърлиии

  4. И доста повече участват ненаказани в замърсяването!