февр. 23 2014

Всичко в днешен Ловеч започва от … другарски бизнес

Прочетено3804пъти

money2302141Павлин Иванов

Годината е 1992. Зората на демокрацията. Инициативните поемат по пътя на свободната инициатива и капитализма. Ловеч не прави изключение.

С решение номер 1955 от 1992 на Ловешки окръжен съд, Регистър 40, Партида: 61, Том: 1, Стр: 162, е регистрирана фирма „ИНТЕЛИТ Кооперация“. Адресът на регистрация не е случаен – ул. „Тъгрговска“ 24. Днес там се намира държавният Дом Преслав, а преди, същата сграда е била дом на Окръжният комитет на партията (БКП).

За да се регистрира кооперация са необходими минимум 7 лица. През 1992 година седморката, която решава да се впусне в бизнеса е:

МЛАДЕН СТОЯНОВ МЛАДЕНОВ, Ликвидатор, Действащ, 22/12/1992

Адрес: ГР. ЛОВЕЧ

Днес зам. кмет в Община Ловеч

СИМОС КОСТАС ЗИСАКИС Член на контролен съвет/Контрольор/, Действащ, 22/12/1992

Адрес: ГР. ПЛОВДИВ

ДИАНА ХРИСТОВА ПАСКАЛЕВА, Член на управителен съвет, Действащ, 22/12/1992

Адрес: ГР. ЛОВЕЧ

ИВАН ПЕТКОВ ДОБРЕВ, Член на управителен съвет, Действащ, 22/12/1992

Адрес: ГР. ЛОВЕЧ

ИЛИЯН ИВАНОВ ШОЙЛЕКОВ, Член на управителен съвет, Действащ, 22/12/1992

Адрес: ГР. ЛОВЕЧ

МИНЧО СТОЙКОВ КАЗАНДЖИЕВ, Член на контролен съвет/Контрольор/, Действащ, 22/12/1992

Адрес: ГР. ЛОВЕЧ

Днес кмет на община Ловеч – 3-ти мандат

АТАНАС ГЕОРГИЕВ ГРАЖДАНСКИ, Член на управителен съвет, Действащ, 22/12/1992

Адрес: ГР. ЛУКОВИТ

 

 

Някои от имената сигурно са ви непознати. Интересното е, че чрез тях ще стигнем до интересни факти и отношения. Убеден съм, че ще ви бъде интересно, а следствие на това съм категоричен, че ще сте в състояние да си отговорите на много въпроси ЗАЩО.

 

Но да се върнем към фирма „Интелит“. През 2000-та година, със свое решение  Ловешки окръжен съд прекратява кооперацията и дава 6 месеца срок за нейната  ликвидация.

 

На 26.10.2000 г. в правният мир се създава нов стопански субект „Интелит 2“. Фирмено дело 715 от 2000 г. на ОКРЪЖЕН СЪД ЛОВЕЧ. Правната форма е дружество с ограничена отговорност. Капиталът е 5000 лева, а за седалището и адреса на управление гр. Ловеч, п.код 5500, ТЪРГОВСКА 34. За връзка с НАП е посочена пощенска кутия 208.

 

Като съдружници в новата  фирма влизат също доста интересни имена.

Собственици са:

МИЛКО НЕДЯЛКОВ НЕДЯЛКОВ, БЪЛГАРИЯ, Съдружник

Дял: 1000 лв.

Бивш общински съветник, бивш Председател на Общински съвет Ловеч, настоящ Областен управител на област Ловеч

ИВАН СТОЯНОВ МЛАДЕНОВ, БЪЛГАРИЯ, Съдружник

Дял: 250 лв.

СИМОС КОСТА ЗИСАКИС, БЪЛГАРИЯ, Съдружник

Дял: 600 лв.

ГАЛИНА СТЕФАНОВА КАЗАНДЖИЕВА, БЪЛГАРИЯ, Съдружник

Дял: 250 лв.

Галина Казанджиев е съпруга на отсъстващият от Интелит 2, настоящ кмет, трети мандат Минчо Казанджиев.

РАЯ ГЕОРГИЕВА МЛАДЕНОВА, БЪЛГАРИЯ, Съдружник

Дял: 500 лв.

МЛАДЕН СТОЯНОВ МЛАДЕНОВ, БЪЛГАРИЯ, Съдружник

Дял: 750 лв.

Зам. кмет на община Ловеч, заместник на Минчо Казанджиев

АТАНАС ГЕОРГИЕВ ГРАЖДАНСКИ, БЪЛГАРИЯ, Съдружник

Дял: 250 лв.

ЛИДИЯ ИВАНОВА ДОБРЕВА, БЪЛГАРИЯ, Съдружник

Дял: 400 лв.

ДИАНКА ХРИСТОВА ПАСКАЛЕВА, БЪЛГАРИЯ, Съдружник

Дял: 1000 лв.

В следващите публикации ще се окаже, че г-жа Паскалева участва в дружества, които ще ви бъдат интересни, а освен това, ще видите с кого и къде влиза в бизнес отношения въпросната госпожа.

 

Управители на „Интелит 2“ са

ДИАНКА ХРИСТОВА ПАСКАЛЕВА Управител

МИЛКО НЕДЯЛКОВ НЕДЯЛКОВ Управител

МЛАДЕН СТОЯНОВ МЛАДЕНОВ Управител

 

 

Справките са взети от публични регистри, до които всеки гражданин има достъп.

Отново подчертавам, че това са само реални факти, а изводите, когато прочетете цялата поредица, съм убеден, че ще може да си направите сами.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be-%d0%b2-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b4%d1%80%d1%83/

Коментари

 1. Plamen Vakov чрез Фейсбук каза:

  всичко е навързано и овързано.

 2. Neli Petrova чрез Фейсбук каза:

  добре е да го осъзнаят тия,които гласуват за тях

 3. Анонимен каза:

  АТАНАС ГЕОРГИЕВ ГРАЖДАНСКИ – това не беше ли бившия кмет на град Луковит???
  Ти да видиш!!!
  То май само гърка за момента не ми говори нищо – поне на мен де…
  Е, ще чакаме продължението на статията! То изводите за съжаление вече сме си ги направили, но….и те вече са си грабнали и комата с хляба, и кокала, че и много повече от това…
  А конкретно за Господин Недялков – толкова години съм гледала с уважение на този човек и съм го издигала на пиедестал заради смелостта му да остане родител до край!!! Разочарована съм…..е, вярно, пари трябват на всички ни….но къде остава морала…

 4. Анонимен каза:

  Анонимната Граждански никога не е бил кмет на Луковит

 5. Анонимен каза:

  Аз така и не можах да разбера кое е немиралното в тези потресаващи разкрития от публичния регистър.Да имаш фирма и да се занимаваш с бизнес ли?Относно хората,направих си труда си спомня далечната 92.По това време Иво Прокопиев е бил ученик в разградската гимназия,Цветелина Бориславова кръшна секретарка в София Прес,Емо Кошлуков стипендиант в Калифорнииския университет Санта Барбара,офшорния специалист Плевнелиев е бил строителен инженер в Благоевград,а Асен Генов и Ивот Добромирова са били в детско заведение.Е,като няма демократични съдружници,с които да правиш бизнес,взимаш,когото има,правиш бизнес с хора,които познаваш и им вярваш.Най добре е разбира се,да правиш бизнес с демократи и борци с олигархията,ама проявете резбиране,тези имало,теззи взели

  1. debelaka каза:

   И аз не разбрах целта на публикацията. Но още по-непонятен ми е този коментар. Ще коригирам написаното с пояснението, че Прокопиев е бил вече студент, а и е завършил МГ в Габрово. Поне тролските глупости не ги приемайте наготово.

 6. dpbi2003 каза:

  Нали столетницата даде деректива на своите активисти да се впуснат в бизнеса за запазване на икономическата власт и трябва да признаем, че успяха. Раздадени бяха и куфарчета и задгранични фирми, и цели заводи и хотели за жълти стотинки.И нашите хора на местно ниво като Милко , Младен и доста други вероятно са се опитали да се отъркат в тази работа. До колко успешно е, се надяваме да разберем в следващите публикации.

 7. Калин Иванов каза:

  Целта на статията е ясна, корнелия пак си е била в Ловеч.

 8. Анонимен каза:

  Калин Иванов ме накефи с коментара си,ама чудно,как няма нищо за Тихолов и Сашо Данков

 9. Анонимен каза:

  Подавам един жокер на Казанджиев как да се оправдае – “ Аз бех див каратист и не помня да съм участвал в офшорка.Ще се обадя на Галя да я питам „

 10. Анонимен каза:

  Начальник,шо ма ни светниш дали това“Интелит“е приключило с неразплатени заплати към работниците си.Па взими и направи паралел с „Пътстрой“ЕАД,гимнастиките му с холдинг“Пътища“,“Капитал и финанси“АД София и пръкването на „Пътстрой-Ловеч“ЕООД и как работниците си останахме с „пръсти в устата“и с чаша“студена вода“.

 11. Анонимен каза:

  Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде сезиран във днес в 11 часа със сигнал за организирана престъпна група около депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски и свързаните с него собственик на КТБ Цветан Василев и партийният функционер Николай Бареков. Копие от документа ще бъде изпратено до Президента на Република България Росен Плевнелиев, до Европейската комисия и до всички партньорски служби на ДАНС.С това де юре Протестна мрежа започва изпълнението на заложеното в декларацията й от 17 октомври основен принцип на операция “Чисти ръце”, а именно: Премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.Сигналът е подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи. Той е дълъг 17 страници и обобщава факти, които са станали публично достояние от публикации в медиите, и се очаква от прокуратурата да извърши проверка по тях за евентуалното наличие на престъпление от общ характер.Документът има няколко направления. Първото е за народния представител от ПП на ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски. Анализирани са декларациите подадени от Пеевски пред Сметната палата, както и реалния му стандарт на живот. В сигнала има данни относно:
  -имотното му състояние
  -ползвани активи с неизвестен краен собственик в офшорни юрисдикции
  -съмнения за спрени разследвания
  -търговия с влияние
  -неспазена процедура за допуск до класифицирана информация и
  -подозрения за пробив в националната сигурност.
  Второто направление на сигнала е свързано с финансирането на медиите на майката на депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Пеевски – Ирена Кръстева.
  Третото направление в сигнала е във връзка с факта, че контролираната от Цветан Василев банка – КТБ има кредити към свързани лица в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения (вкл. и връзки с Пеевски и Кръстева, споменати в първата част).Четвъртото направление на сигнала е за произхода на средствата на движението “България без цензура”.В сигнала до главния прокурор се обръща внимание, че е налице обвързаност между ръководстовто на Софийска градска прокуратура (СГП) и лица, визирани в сигнала, и се иска от г-н Цацаров да определи друга структура, която да извърши проверката.Доколкото в сигнала се визира възможен пробив в системата за сигурност в 3-те дни, в които Делян Пеевски беше действаш шеф на ДАНС (избран от управляващата коалиция от АТАКА-ДПС-БСП по предложение на премиера Пламен Орешарски), копие е изпратено до президента, Европейската комисия и посолствата на държавите от които са 33-те партньорски служби на ДАНС.Това е първият от поредица сигнали, които Протестна мрежа ще внесе в прокуратурата в изпълнение на операцията “Чисти ръце” и една от ултимативните й цели, а именно: Операция „Чисти ръце“ означава изваждането на мафията от обществения живот, установяване на върховенство на закона, разделение на властите и връщане на смисъла на демократичните институции.
  Сигналът е изпратен до всички 33 партньорски служби на ДАНС от страните в Европейския съюз и САЩ:

  Австрия
  Bundesamt fyr Venfassungsschutz und Terrorismusbekämpfung (BVT)

  Белгия
  Service Général du Renseignement et de la Sécurité (SGRS)
  Sûreté de l’État (SE)

  Великобритания
  Security Service (MI5)
  Secret Intelligence Service (SIS/MI6)

  Германия
  Federal Intelligence Service or Bundesnachrichtendienst (BND)
  Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV)
  Bundeskriminalamt (BKA)

  Гърция
  Ethniki Ypiresia Pliroforian (EYP)

  Дания
  Politiets Efterretningstjeneste (PET)

  Естония
  Kaitsepolitseiamet (KAPO)

  Ирландия
  An Garda Siochána (AGS)

  Испания
  Centro Nacional de Inteligencia (CNI)

  Италия
  Servizio per le Informazioni e la Sicurezza Democratica (SISDE)
  Servizio per le Informazioni e la Sicurezza Militare (SISMI)

  Литва
  STT – Special Investigations Service (Organizacija Kovai su Kurupcija)

  Люксембург
  Service du Renseignement de l’Etat du Luxemburg (SRE)

  Полша
  Agencja Wywiadu (AW)

  Португалия
  Servico de Informacoes de Seguranca (PSIS)

  Румъния
  SRI – Romanian Intelligence Service

  Словакия
  Slovenska informacna sluzba (SIS)

  Словения
  Slovenska Obvešcevalno Varnostna Agencija (SOVA)

  Унгария
  Nemzetbiztonsagi Hivatal (NBH)

  Финландия
  Suojelupoliisi (SUPO)

  Франция
  Direction Generale de la Securite Exterieure (DGSE)
  Direction Centrale du Renseignement Intérieur (DCRI)

  Холандия
  Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD)

  Чешка република
  Bezpecnostni informacni sluzba (BIS)

  Швеция
  SAPO – National Security Service (Sakerhetspolisen)

  САЩ
  CIA – Central Intelligence Agency
  FBI – Federal Bureau of Investigation
  NSA – National Security Agency

  Канада
  Canadian Security Intelligence Service (CSIS)

 12. Анонимен каза:

  Репортер на Ловечтудей под прикритие първи се сдоби с отговора на партньорските служби на писмото на Протестна мрежа.Отговора започва с “ Харе,Харе Кришна “ и продължава с потресаващото разкритие,че Илиян Пеевски е братовчед на Дилян Пеевски.

%d блогъра харесват това: