Вокалната група „Чучулиги“ бе приета от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова

Прочетено1448пъти

Вокалната група „Чучулиги“ бе приета днес, 21 юни, от кмета на Ловеч Корнелия Маринова по повод  многото награди през последния сезон. Във ваканционния ден се събраха петима от деветчленния състав – малките Стефани, Момчил, Теодор, Лилия и Ния, като с тях в общината дойдоха и родителите им. Пред тях децата изпяха патриотичната песен „Знамето ни е трицветно“, с която се явяват на конкурси.

Повечето певци са още в детската градина, но има и първолаци, стана ясно от разговора, който проведе с тях кметът Корнелия Маринова.  Ръководителят на групата Тинка Симеонова разказа за последните изяви на малките певци и показа колко награди и грамоти имат. Сред последните отличия са „Специален приз“ и поощрителна награда от  тазгодишния международен музикален конкурс АБАНИКО в София.  Освен това вокалната група спечели има грамота от Втория национален младежки конкурс „Вятър ечи, Балкан стене“ в Дряново.  Сега „Чучулиги“  работят към Клуб на дейците на културата  в Ловеч.

Малките таланти са получили специална покана от Международната музикална агенция ARTVOICES за участие в Международния фестивал в град Ричоне, Италия, до Адриатическо море. Фестивалът започва на 20 септември  т. г. и ще трае шест дни. За там предвиждат  три конкурсни участия с изпълнение на по две песни – една на български език и една на италиански или испански език.

Поставената цел е да се откриват и развиват заложбите сред младите дарования, да се помага на децата да израстват емоционално и свободно да творят. Запазен знак на вокалната група са авторските песни на Тинка Симеонова, които е записват на дискове. С финансовата подкрепа на родителите на малките певци наскоро бяха записани песни на диск под  заглавието „С песни към доброта“.  Този диск бе надписан и подарен на кмета. От своя страна Корнелия Маринова благодари на родителите, които подкрепят децата, като пожела бъдещи успехи на „Чучулигите“.

За всеки малък творец, дори и за отсъстващите,  бяха осигурени екземпляри от книжката „Левски в детските очи“ от Иван Стоянов, заедно със специален флаг, посветен на годината на Васил Левски. Групата получи и националния трикольор и знамето на община Ловеч, които заедно с рекламни материали ще използват по международните сцени.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b0-%d1%87%d1%83%d1%87%d1%83%d0%bb%d0%b8%d0%b3%d0%b8-%d0%b1%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d1%82/

%d блогъра харесват това: