Вокалната група “Бодър дух” към читалището в Дренов отбеляза 15 години дейност

Прочетено1129пъти

С пъстър концерт днес вокалната група “Бодър дух” към Народно читалище  “Пробуда -1927“ в село Дренов, Община  Ловеч, отбеляза 15 години сценични изяви. Създателката  Маргарита Димитрова, която е и председател на читалището, разказа пред аудиторията как се е родила идеята и какви изяви е имала групата досега. Активни гости на събитието бяха малките и големите певици от близкото село Александрово с  ръководител Теменужка Маринова.
Концертът, съставен от предимно фолклорни и стари градски песни, създаде жизнерадостно настроение. Извиха се и народни хора, имаше много награди и грамоти за участниците.
Подобни групи са живецът и сладостта на културния живот във всяко селище, се казва в поздравителния адрес, която връчи Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч.

Тя подари на групата още безплатен превоз, осигурен от общината, до някой от следващите фестивали в страната.
Пожелавам занапред все така успешно да представяте нашия роден край по прегледи и фестивали, да се радвате на добро здраве и да разнасяте славата на българската песен у нас, а защо не и в чужбина, каза кметът Маринова.
Секретарят на читалището Венета Христова сподели, че певческа група „Бодър дух” има богат репертоар от народни, стари градски и автентични песни. Жените всяка година пресъздават обичая „Зажънване“. Певческият колектив е участник в много регионални и национални празници, събори и фестивали. Мечтата им сега е да представят този концерт пред ловешка публика и кметът на общината обеща да съдейства.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%b4%d1%8a%d1%80-%d0%b4%d1%83%d1%85-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b0/