Визита в Австрия за форум „Управление на отпадъците“

Прочетено1257пъти

otpadaci510161Кметът на Община  Ловеч Корнелия Маринова  ще вземе участие в организирания от Търговско представителство на Австрия австрийско-български форум „Управление на отпадъците“. Той ще се състои от 10 до 12 октомври 2016 г. в гр. Линц. Заедно с кмета ще пътува и заместник-кметът на Община Ловеч инж. Ивелина Радевска.

 Управлението на отпадъците е особено актуална тема за България, която предприема сериозни усилия в тази насока, а също и за българските общини, имащи непосредствено отношение към тази тема. Австрия е една от водещите страни в областта на управление на отпадъците, натрупала е ценен опит и е създала модерни и иновативни технологии.

В това отношение Линц е добър пример за град, в който е създадена ефективна организация за управление на отпадъците. Участниците ще се запознаят на място как функционира организацията, какви съоръжения се използват, предвидени са срещи с експерти по отпадъците и производители на съответната техника.

Организаторите поемат разходите за пътуването и нощувките.

Участниците от Ловеч ще търсят отговор на следните въпроси:

  1. Опитът на Австрия по отношение стимулиране на населението за разделно събиране на отпадъците и и недопускане на нерегламентираното им изхвърляне.
  2. Честота на сметосъбиране с цел оптимизиране на разходите (пероди на преминаване на машините и брой на контейнерите).
  3. Определяне на оптималния брой потоци по видове разделно събрани отпадъци (смесени, биоразградими и рециклируеми отпадъци).
  4. Вид на използваната техника за разделно събиране на отпадъците, за сепариране и за компостиране.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%b0%d0%b2%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d1%84%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bc-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

2 коментара

  1. А защо в делегацията не е включен и пряко отговорния за тези дейности и за чистотата в града изпълнителен директор на“Еко“ЕАД.Неговото участие ще бъде далеч по-ползотворно в качеството му на ръководител,който повече от 10 месеца вече навлиза в проблематиката на този отрасъл,а известно време ръководеше и дейността на депото за неопасни отпадъци в Ловеч.

  2. Колко си тъп, Саше. Ами ние от Ловеч имаме честта да осигурим нагледния материал за форума. Австрийците осигуряват само управленците.

%d блогъра харесват това: