май 06 2016

Великденска импресия – или едно вълшебство…

Прочетено1600пъти

horpipkov605161Мирослава  Метева

На 26 април 2016 г. почитателите на хоровото изкуство , изпълниха салона на Ловчанско читалище „Наука 1870“,за да присъстват на традиционния пролетен концерт на смесен хор „П. Пипков“ наречен „Великденска импресия „.Чест за хористите бе присъствието  в залата на г- жа Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч и г-жа Ивелина Радевска – зам.кмет на града .

Под диригентската палка на Даниела Павлова и под съпровод на пиано на Валерий Хомяков в началото на концерта ,прозвучаха могъщите звуци на „Хор на евреите „от операта  „Набуко“от Верди. Макар и доста познато ,това вълнуващо изпълнение пробуди в очите ми искрени сълзи,породени от завладяващите звуци на величие.

Последваха „Хор на ловците „от Вебер в изпълнение на мъжката част на хора , лиричното „О ,соле мио “ със солист Димитър Цеков.Ведро пролетно настроение създаде италианската „Слава вам ,девойки“.Изпълненията на обработен фолклор вдигнаха емоциите в залата.Прозвучаха динамичните „Седнало е Джоре,дос“,“Ябълко златна „,“Ерген деда“,както и популярната „Полегнала е Тодора“- изпълнена с много топлина от дамския състав на хора.

И за да се убедим в разнообразните възможности на хористите в жанровото многообразие на хоровите песни ,концерта завърши с изпълнението на „Скайфол“- песен на Адел за последния филм за агент 007 – Джеймс Бонд. Солист на песента бе талантливата Десислава Бешкова – ученичка в ГЧЕ ,която преди това изпълни

две прекрасни песни – „Наше лято „и „Омагьосвам те „.

За смесен хор“ Панайот Пипков“ предстои участие в гр. Плевен на празник на града на 14.05.2016.От 1 до 7 юни ,хорът ще вземе участие в международен фестивал в гр.Будва.

Пожелавам на хористите,на Даниела Павлова ,на хората работещи с тях и за тях,творчески успехи на наша и международна сцена!

  •        Благодаря за прекрасните емоции ,които породихте в мен в навечерието на светлото Христово Възкресение!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%bc%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d1%8a%d0%bb%d1%88%d0%b5%d0%b1/

Коментари

  1. debelaka каза:

    Браво, Мирослава! Така се отразява събитие в медиите. Едно изречение по протокол за малоумниците-управници и отлично описание на важното и основното от вечерта и главните действащи лица. Направо чух как пее Деси Бешкова, видях изражението на лицето на Даниела Павлова по време на работа, а хоровото изпълнение направо нахлу мощно и неудържимо във въображението ми.

%d блогъра харесват това: