май 24 2015

Бъдете преблагословени, о вий, Методий и Кирил, отци на българското знанье, творци на наший говор мил! Честит празник, хора на светлината!

Прочетено3390пъти

plamachetasini21051516Бъдете преблагословени,  о вий, Методий и Кирил,

отци на българското знанье, творци на наший говор мил!

Павлин Иванов

Най-българският празник! Денят на нашата национална идентичност! 24 май – празникът на буквите, възпоминание към създателите на нашата азбука светите братя Кирил и Методий, уважение към българската духовност и хората носещи в сърцата и душите си светлината на знанието!

Това е нашият 24 май, ден по-български от всяка друга дата в нашата история. Ден, носен стотици години в съзнанието на всеки българин по света!

Не знам дали има друга нация в света, която да знае кой е създал нейната писменост. Не съм убеден, че има друг народ в света, който с огромно уважение се прекланя пред своите учители.

Честит празник, хора на светлината!

Животът за мой късмет ме е събрал с хора умни, будни, образовани, мислещи, мечтаещи и искащи. Щастлив съм, че имам за приятели хора на знанието!

Днес е и ден, в който навярно всеки от нас си спомня ученическите години. Първият си 24 май, празничното настроение, химна „Върви народе възродени“, нашите учители и приятели.

Искам да благодаря в този ден, на едни от хората – мои учители, които имат съществена заслуга за това, което съм днес.

Искрено и от сърце желая здраве и щастие на моите преподаватели: Доко и Катя Хаджийски, Недялка Хасъмска и Иванка Лилова от нашата Математическа гимназия!

Бъдете благословени и щастливи!

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%b9-%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%b9/

Коментари

 1. Lyubo Petrov каза:

  Парадът бе на ниво , но чудно ми е защо не споменаха на откриването Техническия колеж ?!?

 2. Парадът бе на ниво , но чудно ми е защо не споменаха на откриването Техническия колеж ?!?

 3. Lyubo Petrov каза:

  Според моите разбирания това си е чист гаф!

 4. Според моите разбирания това си е чист гаф!

 5. debelaka каза:

  „Несъстоятелно е да градим надеждите си спрямо миналото. Ще ми се да вглеждаме в настоящето – младо и енергично, макар и невинаги послушно – децата ни“

  Специален поздрав за две страхотни жени, учителки в град Ловеч, начална и по математика!

%d блогъра харесват това: