БЧК ПРОВЕДЕ ОБУЧЕНИЕ НА ДОБРОВОЛЦИ НА ТЕМА „ВЪВЕДЕНИЕ В ХУМАНИТАРНОТО ПРАВО”

Прочетено1428пъти

На 5ти октомври 2012 г. в ПГТ „Иван Марангозов”-гр.Априлци ОС на БЧК-Ловеч проведе обучение на тема „Въведение в хуманитарното право“ на доброволците от Български Младежик Червен кръст от клуб Априлци. Лектор по темата беше координатора на БМЧК – Тетевен – г-жица Мария Дакова. Целта на обучението бе младежите от БМЧК да обогатят знанията си за дейността на Български Червен кръст и тяхната роля, да обменят и практически знания за работата си в клубовете.

            За доброволците бе предвидено обучение и по „Първа долекарска помощ”, но г-н Валентин Цочев – учител по физическо възпитание и спорт заплаши учениците, че ще им пише слаби оценки, тъй като не се явяват в час. При разговор с г-жа Цветомира Георгиева – Директор на Секретариата на ОС на БЧК – Ловеч, същия се държа грубо и непристойно, наричайки я пред учениците „Моето момиче” и „ Ооо я не ме занимавай с глупости! Напусни ми часа!”.

Ние червенокръстците питаме редно ли е господин Цочев в ролята си на учител, а и Председател на „Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни” да проявява груб език пред ученици, да се държи непристойно към дама и на какво възпита той днес децата!…

В днешното забързано ежедневие все по-трудно се решават деца да се включват в дейности на неправителствените организации, да запазват хуманността, традициите и добротата на българина.Нека ги запазим!Те са нашето бъдеще!

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b1%d1%87%d0%ba-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%86%d0%b8-%d0%bd%d0%b0/

%d блогъра харесват това: