БЧК И ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР КЪМ ОБЩИНА ЛОВЕЧ СТАРТИРАХА „ЗАБАВНО ЛЯТО” В КВАРТАЛ ЧЕРВЕН БРЯГ

Прочетено1347пъти

На 22ри юни Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” , БМЧК към ОС на БЧК и Информационен център към община Ловеч стартираха „Забавно лято” в квартал „Червен бряг” като превърнаха днешния ден  в истински празник за момчета и момичета в квартала.

Градинката до СУ „Тодор Кирков” бе огласена в късния следобед от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма.

Деца и доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, оцветяване, игри, танци и много настроение. Целта на кампанията е и създаване на положително отношение на младежите към заниманията със спорт, занимателни и ролеви игри. Изграждане на различни положителни качества от физическо, емоционално, психологически, социално и морално естество. Важен фактор е включването и на родителите в спортните игри. За участие в състезанията има изключително много желаещи. Скачане с чувал, родител разпознаващ детето си със завързани очи, мокър бол,надиграване, дартс. Радостна вълна предизвика пренасяне на вода с чашки и пълнене на кофи, пренасяне на пуканки с лъжица, кой отбор най –бързо ще спука балони, пукане на балонче гръбче в гръбче, дърпане на въже, хвърляне на топка за спасяване на удавник и играта заедно с родители и баби „Познай детето”. Много наградите се печелеха в различните игри. Спортистите също имат възможност да покажат олимпийски дух и желание за победа в различните игри.

Доброволците не спираха да окуражава участниците, да помагат в състезанията и танците, да се грижат за доброто настроение на всички. Малки и големи се редяха на опашка, за да бъдат нарисувани с боички и да се обличат с дрехи на приказни герои. В резултат на което наоколо се появиха принцеси, пеперуди, спайдърмен, паяци, мечета и други любими приказки и комикс герои. Такива бяха предпочитанията на децата, които искаха да бъдат нарисувани освен по лицата и по ръцете.

Родителите бяха запознати с информационни материали кои са основните неща, които е необходимо да се вземат при бедствие, основни правила за оказване на първа долекарска помощ и е и що е доброволчество и как да станеш доброволец на БМЧК.

За първи път „Забавно лято” стартира през 2008 година по инициатива на юни Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев”, Сдружение „Знание” и Lovech today. По –късно инициативата стана запазена марка на доброволците от библиотеката, а доброволците БМЧК към ОС на БЧК Ловеч се включиха от последните три години. От тази година се включват и „Превантивно-информационния център за борба с наркотичните вещества” към община Ловеч.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b1%d1%87%d0%ba-%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b8%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b8/