Борисов изпрати линейки от София за ранените край Микре

Прочетено3955пъти

Здравният министър Кирил Ананиев пътува към мястото на ПТП-то
Четири реаномобилa от ВМА и болница Лозенец са изпратени към мястото на тежката катастрофа край с. Микре по разпореждане на премиера Бойко Борисов.
Още по темата
Загиналите край Микре: Група незрящи, били на екскурзия
До този момент данните са за 7 загинали и 21 ранени при сблъсък между пътнически микробус и товарен камион, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също пътува към мястото на инцидента. Осигурени са допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите.

В момента се извършват прегледи на ранените и болниците от Плевен, София и Велико Търново имат готовност да ги приемат при необходимост.

Министър-председателят е разпоредил Министерството на транспорта да извърши пълна проверка на микробуса, участник в катастрофата. Екип на ИА „Автомобилна администрация“ вече е на мястото на инцидента. Ще бъде проверена и фирмата превозвач „ВИ-ЕМ“ ЕООД, съобщиха от транспортното министерство.

На мястото на катастрофата са областният управител на Ловеч Георги Терзийски, представители на Пътна полиция, пожарна безопасност.

МВР, МЗ и МТИТС са в непрекъсната координация и работят по случая.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b0/

9 коментара

Skip to comment form

 1. 8 са най-малко

 2. Тук пише,че били на екскурзия,в друга статия на рехабилитация.. кой знае за какво още ви се разнинава информацията ама пишете…

 3. ако съществуваше хемус това нямаше да се случи…

  1. Точно!

 4. Поредната нелепост в нещастната ни държава. След дъжд качулка. Ианглийската кралица да беше се отзовала, все тая, слд като допускаме такива призшествия?!?!?

 5. По-интересно е ако я нямаше тази болница кой щеше да помага на тези хора?!

  1. а къде се скри частната болница?Защо не приема пострадали?Или няма далавера и да се оправя държавната?

  2. Частната болница е създадена да смуче парите ни от касата,какво очаквате…

 6. А къде мишкува частната болница Кардиолайф? Изпрати ли тя линейка, прие ли пострадали за лечение, къде са коментарите на защитника с не българско име?

%d блогъра харесват това: