мар. 18 2013

Бойко Борисов: Искам прошка от Господ и народа

Прочетено2177пъти

borisovlch17031313Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че надявам се Господ да ми прости, народът също. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на вчерашното си посещението в Ловеч. Той бе в града заедно със заместник председателя на партията Цветан Цветанов и административния секретар Цветомир Паунов, придружавани от областния координатор на ПП ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков. Те се срещнаха с Негово високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил пред новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий” в центъра на града. Общо 600 000 лв от държавната субсидия ПП ГЕРБ отпусна за доизграждането на Светата обител.

„Бойко Борисов дойде да поиска прошка, но аз нямам в личен план за какво да му прощавам. Напротив, връчих му грамота за дарението, което партията направи за катедралния храм”, подчерта с благодарност Гавриил Ловчански по време на срещата. Той поясни, че с отпуснатите първоначално през август миналата година 100 000 лв., ще се завърши напълно фасадата на сградата.

borisovlch17031311С предоставените на 7 март т. г. други 500 000 лв., ще се завърши напълно първият етаж на катедралния храм, където са разположени кухня и столова, зала за лекции и прожекции с 250 места, параклис, църковен музей, баптистерий, сервизни помещения. Ще бъдат изградени ВиК, отоплителната и електрическата инсталации, ще бъдат поставени вратите на помещенията. При възможност ще се облагороди и прилежащото пространство около храма.

“За радост нито от Станишев, нито от Доган, вече зависи кой ще управлява. Каквото реши българският народ – народът сваля и вдига. Обвиняваха ме, че съм диктатор – видяхте, че цялата власт дадох на хората да преценяват”, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Преди това Борисов и Цветанов посетиха и Езиковата гимназия в Ловеч, където, с предоставени от правителството на ПП ГЕРБ един милион лева, се изгражда мултифункционална спортна зала. Първоначалният проект на обекта бе променен по настояване на Борисов, при посещението му в града миналата есен. Корекцията дава възможност да се съхрани целостта на спортната площадка и да се подобри естественото осветлението в залата.

zalaeg1703131Многофункционалната спортна зала ще бъде завършена в началото на май. Тя ще разполага със съблекални с бани, ще има топла връзка с учебния корпус на гимназията, ще разполага с терен за 4 вида спорт – баскетбол, волейбол, бадминтон и тенис. Общата стойност на съоръжението е 999 633 лв., а гаранцията от строителя – 10 години.

В Ловеч зам.-председателят на партията Цветан Цветанов и административният секретар Цветомир Паунов, придружавани от областния координатор Николай Нанков, проведоха срещи с областното и общинско ръководство. Преди това в работна обиколка те се срещнаха и с общинските ръководства в Тетевен и Луковит.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bc-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%88%d0%ba%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%be%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d0%b8/

Коментари

 1. Lyubomir Hristov каза:

  Спортната зала изглежда добре. Да се надяваме, че и учениците от ОУ "проф. Димитър Димов" ще се радват на подобно съоръжение (ако не тази година, когато се чества 50 г. от основаването на НОУ "Н.Илиев", то поне в близките 2-3 години).

 2. Ще поживеем и ще видим….

 3. lole каза:

  Интересно ми е, защо са допуснати лица на строителна площадка, каквата на практика представлява строящата се в момента църква, без задължителното предпазно облекло, или поне каска.

 4. Furniture каза:

  Ами да попитаме кмета Казанджиев, защо е без каска на партийно посещение на врага? Или докато маа гащи по света не е разбрал, че ББ не е премиер от 13, тоя месец? Или пък знае какви ще са изборните резултати и се навърта около началството?

 5. XXL каза:

  хехе Furniture!!!! Кмета връща жеста към другарката Корнелия Маринова за постоянното и присъствие до него навсякъде като пижо и пенда

 6. fee-faw-fum каза:

  „Пока народ не грамотен, важнейшим из искусств для нас является кино и цирк“ В.И Ленин

%d блогъра харесват това: