февр. 24 2013

Блиц интервю с организатора на протеста Христо Марков

Прочетено3879пъти

hristomarkov2402131Павлин Иванов

Ето какво каза днес организатора на протеста Христо Марков по време на втората неделя на недоволство в Ловеч:

„Ловеч днес“: Днес, за втори път се провежда протест. Има ли промяна в исканията на протестиращите?

Христо Марков: Исканията горе-долу са същите. Вчера бях на среща в Сливен, има още приоритети. Мога да ви ги дам утре, тъй като в момента ги нямам в мен.

„Ловеч днес“: Защо протестиращите отиват да блокират пътя. Това по предварителен график ли е? Какво става с организацията?

Христо Марков: Организацията беше да се протестира пред ЧЕЗ, но полицията не ни допусна, защото предният път сме били счупили прозорец. Няма как да спреш тълпата и те ще ходят да блокират пътя Троян-Ловеч.

„Ловеч днес“:  Значи ли това, че организацията е слаба?

Христо Марков: Не, но просто тези 600 човека няма как да ги спреш.

„Ловеч днес“:  Вчера на срещата в Сливен, на която сте ходили казаха, че са изгонили няколко човека за политическа принадлежност. Вие сте член на младежкото БСП. Подписахте ли декларация, че не сте обвързан с партия? Какво се случи в Сливен и демократично ли е според вас да не се допускат представили на партиите?

Христо Марков: Всеки партиен член, първо е гражданин на страната и не е нормално да не бъдат допускани. Всеки има право на глас. Имаше хора, които скандираха вътре „Червенкондев“, а единият вадеше лютив спрей за да пръска полицаите. Това беше.

Аз не съм влизал вътре. Имаше други представители. Аз бях отпред и говорих с хората, преди да влязат в срещата.

„Ловеч днес“:  Сега пред кого трябва да се изразят исканията? Какво е вашето виждане?

Христо Марков: В момента няма орган, който да ни помогне срещу ЕРП-тата.

„Ловеч днес“:  Тогава протеста срещу кого е?

Христо Марков: Протеста е общонационален и президентската институция е единствената работеща в момента. Решенията, които бяха взети вчера в Сливен ще бъдат връчени на Президента.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d1%86-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b2%d1%8e-%d1%81-%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81/

Коментари

 1. Vi Vi каза:

  Кметът на Варна скоро ще подаде оставка – очаквайте същото и по други места 🙂 Промените идват искате или не. Акциите на ТИМ на борсата падат.
  Това ще се случи и на ред други места. Промяната идва, жалко е ,че ще мине през анархията.
  Причината е ,че ГЕРБ се разграничават от поведението на кмета на Варна , който и като Минчо е за 4-ти мандат.
  Странно,че това е по време, в което и Серго и Янев смятат, че има конфликт на местно ниво между местните , както ги наричат (феодали) и поръченията от централното ниво на съответните партии. В БСП се забелязва конфликт – Висш съвет – местно самоуправление. Даже са обсъждани промени в устава на партията с цел предоставяне на по-големи правомощия на съвета , да може да осъществява контрол. Та скоро може да стане интересно в Ловеч с оглед флиртовете ГЕРБ – БСП на местно ниво и търговията с постове.

  Живеем в интересни времена, единственото което ме тревожи е,че събитията се развиват по-бързо от очакванията.

%d блогъра харесват това: