«

»

авг. 03 2015

Разпечатай това Публикация

Благодарствено писмо или животоспасяващо писмо

Прочетено5520пъти

doktor904141Уважаеми читатели, публикувам полученото на редакционният имейл писмо. Писмо на благодарност към екипа на ловешката болница, нещо, случващо се твърде рядко в наши дни:

„Благодарствено писмо, или животоспасяващо писмо от Стефана Колева Петкова,  пенсионерка на 85 години и жител на град Ловеч

Уважаеми, господин министър,

Уважаема госпожо прокурист,

По молба на майка ми Стефана Петкова пиша благодарственото писмо, аз дъщеря й Камелия Ангелова, като към него се присъединяват синът ми Чавдар Ангелов и съпругът ми Ангел Ангелов. Присъединяват се и всички наши близки и роднини, които бяха и са свидетели на положените за майка ми грижи.

На 25 юли 2015 година след битова злополука майка ми Стефана счупи вкъщи дясната си ръка и десния крак, изпаднахме в ужас, не можехме да я помръднем от мястото на падане и защото е възрастна и болна жена. Подчертавам, абсолютно навреме пристигна, след обаждане на 112, линейка с лекар и санитар, които реагираха изключително внимателно, обясниха ни положението и веднага откараха Стефана в спешното отделение.

Благодарим на екипа, който беше на смяна на 25 срещу 26 юли 2015 година през нощта. Приеха нашата майка веднага и взеха всички необходими мерки. За съжаление същата нощ имаше потресаваща катастрофа в град Ловеч със смъртен случай на мъж. Всички дежурни лекари, медицински сестри, рентгенови лаборанти, санитари, шофьори на линейки тичаха като за последно с цел спасяване на пострадалите. И тук е мястото да отбележим, че през това напрегнато време, никой не изостави майка ни настрани. Благодарим от сърце на целия екип, работил през тази нощ, както и на техните колеги, които бяха в почивка, за които не се съмняваме, че биха постъпили по същия начин. Това, което първо ни направи впечатление е бързината на обслужване на пациента, точна диагноза и навременни първи спешни мерки. Аз като всяка дъщеря бях много изплашена и малко в шок, но от години не сме виждали такава добра екипност на отделение и това ни успокои.

Голямо благодаря и на екипа на отделението по образна диагностика или както си го знаем – „рентгена”. Бързина, точност, акуратност. Виждаме отново екипност.

Първата ни среща с доктор Генов, завеждащ отделение: „Ортопедия и травматология” беше още долу в спешното отделение. Възхитени сме от неговата компетентност и човечност. Търпеливо, коректно и ясно ни обясни за травмите, за бъдещия начин на лечение, за изискванията на НЗОК в такива случаи, за реда в отделението.

Не остана и съмнение у нас, майка ни също настоя да бъде приета, оперирана и лекувана в нашата болница – МБАЛ „Проф. д-р                                                                                                                                                                    Параскев Стоянов” АД.

На седмия етаж ни посрещана дежурният екип на отделението по ортопедия и травматология, начело със Старшата сестра Снежана Станчева. Настаниха майка ни и веднага, въпреки, че беше вече неделя се започнаха съответните медицински процедури.

Възхитени сме от реда, вниманието и високия професионализъм на хората, подчертавам хората, и професионалистите в ортопедично отделение. Всичко тече като часовников механизъм. Безкрайна отзивчивост от страна на целия персонал. Мениджмънтът и екипността на отделението по ортопедия и травматология на седми етаж в Ловешката болница могат само да бъдат пример за висок професионализъм, човечност, липса на каквато и да е корупция, за която много се говори и пише в медиите.

Не знаем с какво и как да опишем благодарността и спокойствието, което ни донесе срещата с тези хора и професионалисти. За нас доктор Генов е постигнал в екипа си това, което е необходимо за всяко едно болнично отделение или звено.

До доктор Генов неизменно стои екип от седем висококвалифицирани лекари – ортопеди Д-р Н. АЛЕКСАНДРОВ, Д-р Й. ДРЕНСКИ, Д-р П. ШЕХЕРОВ, Д-р Е. ТОДОРОВ, Д-р В. ФИЛИПОВ, внимателни не само към нас, а и по наши общи наблюдения към всички останали пациенти. Старшата сестра Снежана Станчева ръководи сестрински персонал от 9 медицински сестри, изключително добри и отзивчиви. В отделението се трудят и 8 санитари, предимно жени и един кавалер, симпатичният на всички болни – Гошо.

Изказваме своите благодарности на лекарите консултанти по медицинския случай на майка ни – кардиологът д-р Митев, алергологът д-р. Пенева, анестизиологът д-р. Кулинска.

Много благодарим на лаборантките от болничната клинична лаборатория. Тихи и акуратни професионалисти.

Дълга ни се видя операцията на любимата ни майка и баба, но бяхме и спокойни, защото попадна в златните ръце на доктор Генов и екипът му. Анестезиолог, професионалист и човек по време на операцията беше д-р Панова.

След операцията майка ни беше реанимирана в ОАИЛ, когато излезе от там каза, че и в това изключително важно отделение и лекари, и медицински сестри и санитари просто са я гледали „като писано яйце”.

В момента майка ни отново е в ортопедия, пак под грижите на екипа на отделението. Слава Богу чувства се вече по-добре, предстои рехабилитация. Не престават грижите за нея.

За съжаление тук искаме да отбележим, че недостигът на финанси е дал отпечатък и в това тежко отделение. Ама те не се предават, стъпка по стъпка, от собствени средства, може би и малки дарения, не сме запознати. Стая по стая се ремонтира, проблем след проблем се отстранява. На големите прозорци са успели да сложат щори, които буквално спасяват в 40 градусовите жеги тежко болните пациенти. Помислихме си, ние не сме богати хора, но как тук е важно дори и една кофа с боя за боядисване на стените да се дари, пак е помощ. Колко много хора минават през отделението, колко много човешки съдби се решават от професионалистите, които работят в ортопедията. Никой от нас не е застрахован за здравето и живота си. Трябва да сме добри, трябва кой, с каквото може да помага.

Ще споделим пред ловешката общественост, радвайте се граждани, че я има Ловешката болница.

Прекрасно е, че в нея има отделения като „Ортопедия и травматология”. Борбеният екип на завеждащия отделението д-р Генов за нас вече е постигнал здравната реформа. Реформа не само със закон, не само с администриране и разпределяне и прекупуване на акции на болницата. Ние видяхме реформа на ново мислене и мениджмънт, на екипност на лекари, медицински сестри и санитари. Реформа – на първо място да бъде професионализма, но не на второ човечността и отношението към пациента.

Поклон пред вас лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари, шофьори на линейки за вашата тежка работа, поклон за професионализма ви, поклон за човечността ви. Да сте живи и здрави вие и вашите семейства.

Нашето семейство остава завинаги благодарно и задължено за грижите за нашата майка и баба Стефана, положени от екипите на МБАЛ „ Проф. д-р Параскев Стоянов” АД – град Ловеч.

Стефана Петкова

Ангел Ангелов

Камелия Ангелова

Чавдар Ангелов

Послепис:

  1. Молим да бъдем извинени, че не сме написали имената на всички лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари, но те са в сърцата ни.

2.Уважаема госпожо прокурист на МБАЛ – Ловеч, молим за Вашето съдействие писмото ни да бъде публикувано в поне две печатни ловешки медии, ако болницата не разполага с нужните средства за отпечатването,то ние ще ги поемем. Очакваме връзки с обществеността да се свърже с нас. Благодарим.

 

01.08.2015 година

Град Ловеч“

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%bc%d0%be-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%be%d1%81%d0%bf%d0%b0%d1%81/

Коментари

  1. Аз се включвам в благодарностите – защото на 24.07 баща ми попадна в същата ситуация (дясна ръка, десен крак) – болницата реагира адекватно и човекът сега се възстановява! Лесно е да плюем по здравните работници, трудно е да разберем, че в условията им на труд, това, което правят, е повече от чудо! Благодаря – ОТНОВО!

%d блогъра харесват това: