юни 20 2013

Баща на 10-дневно момиченце: Поздравления за решението да се подпомагат семействата на новородени!

Прочетено3557пъти

bebe402131Поздравления за решението да се подпомагат със 100 лв семействата на новородени в Ловеч! Не знам кой и кога е решил това, но то е нещо много хубаво на фона на тоталната криза. Това съобщават от Община Ловеч. 100 лв може и да са малко, но са си някаква помощ и още по-важното – грижа. Това заяви днес бащата на 10-дневната Елия Даниел Костов, след като взе парите. Той разказа, че в деня, когато му е издаден актът за раждане на детето, е и подал молбата за еднократно подпомагане с целевата финансова помощ. Според Костов „в България има все по-малко хубави неща, а доброто трябва да се отбелязва и да се поощрява“, затова и той поискал да отправи своите поздравления и благодарности.

Бащата на родената на 10 юни в Ловеч госпожица сподели, че със съпругата си дълго се лутали в решението си къде да стане раждането. Проверили и в съседни болници и в крайна сметка се доверили на ловешката. Оказало се, че родилното отделение в Ловеч е било най-добрият вариант. „Перфектни условия, изключително вежлив и любезен екип, професионализъм и добро отношение.“ С тези думи Даниел Костов се надява да убеди повече бъдещи родители да не напускат Ловеч и да позволят най-щастливото събитие в живота им да се случи точно тук. Той благодари специално на директора на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ д-р Тихомир Бенев и на кмета на общината Минчо Казанджиев за добрия старт в живота на дъщеря му.

Решение за отпускане на целева финансова помощ за новородено взе общинският съвет на 1 март т. г. при приемането на бюджет 2013. При обсъждане на проектобюджета в постоянните комисии на общинския съвет бяха направени конкретни предложения, взети предвид при съставяне на финансовата рамка и довели до компенсирани промени по първоначално представения бюджет. Тогава се реши от отпадналите средства за закупуване на таблети 10 000 лв да отидат за еднократно подпомагане с целева финансова помощ от 100 лв за новородено дете, жител на община Ловеч, родено в МБАЛ – Ловеч.

Досега от това си право са се възползвали 24 семейства.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b1%d0%b0%d1%89%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-10-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%87%d0%b5%d0%bd%d1%86%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

Коментари

 1. Valentina Miteva каза:

  групата на БСП цитат от общественото обсъждане 07.02.2013 г.
  Г-жа Валентина Янкова – общински съветник :

  В някои общини раждането на дете е празник. Питането ми е има ли възможност за отпускане на някакви средства от общината като уважение към майката и семейството.

  Отговор на г-н Минчо Казанджиев – кмет на Община Ловеч : Общо взето на година в Ловеч се раждат по около 210 деца. Ще обмислим решението на този проблем.

 2. debelaka каза:

  Оказало се, че родилното отделение в Ловеч е било най-добрият вариант. „Перфектни условия, изключително вежлив и любезен екип, професионализъм и добро отношение.“
  Честита рожба, да ви е жива и здрава!
  Определено не винаги в родилното в Ловеч нещата са толкова розови. Когато жена ми раждаше пияният дежурен лекар разбра, че му се е родило дете в отделението няколко часа по-късно.

 3. Ema Marinowa каза:

  Родилното отделение в Ловеч наистина е добър избор за всяко младо семейство. Още не мога да проумея защо много майки бягат към съседен Плевен.Тук действително има перфектни условия и любезен екип, професионализъм и добро отношение, както от страна на лекарите, така и на останалия персонал. Еднократната помощ от 100 лева също е малък стимул в този щастлив момент за всеки родител.

 4. господина на какво се радва незная-през 2004г помоща за новородено дете беше 200лв., сега през 2013 е 100 лв.както е тръгнало след някоя година ще ги спрат съвсем.

  1. naistina li e 100 ednokratnata

  2. Vladimir Vasilev каза:

   100 лв. е допълнително от общината, иначе си има фиксирана сума, която към моменета май беше 250лв. за първо, 600лв. за второ и по 250лв. за всяко следващо дете!

%d блогъра харесват това: