юли 25 2013

А сега! Ще се гледа или няма точката с именуването на мястото до ловешката Галерия на името на Поп Кръстю?

Прочетено970пъти

obs100613BПавлин Иванов

„Новият световен ред“ на Председател Тихолов продължава да ражда смут, хаос и юридически шедьоври в Общински съвет Ловеч. Този път не става дума за това, как една точка от гласуван дневен ред, по неясно какво съображение не се гледа, в нарушение на Правилника на местния парламент на предишното заседание. Не!

Днес казуса е подобен, но и малко по-различен. Естествено проблемната точка за именуването на мястото до ловешката Галерия на името на Поп Кръстю е в центъра на вниманието.

В съобщение до медиите от 21 юли 2013 година се казва Общинският съвет няма да обсъжда именуване на площад в Ловеч на името на поп Кръстю.  Обяснява се и каква е причината -Постоянната комисия по образование, култура, младежта и децата в общинския съвет на заседанието си на 16 юли, със 7 гласа „за”, без против и въздържали се не приеха материала поради липса на информация относно наличие на площад пред Художествената галерия в Ловеч, както и на необходимост от такъв.

В съобщението се казва още: „Така точка за именуване на площад в Ловеч на името на поп Кръстю в проекто-дневния ред на свиканото за 25 юли заседание на общинския съвет няма.“.

Чудесно! В началото имаме яснота, такава точка няма да се гледа.

На следващият ден, 22 юли, публикувах (копирах) официалната покана за заседанието, придружена със съответният дневен ред, в който, точка за именуване няма. Източник естествено – сайта на Общински съвет Ловеч.

До тук всичко е ОК!

Чудесно, но 23 юли (следващият ден), на редакционният имейл се получава ново официално съобщение, в което се казва, че „Именуването на площада пред Художествената галерия влиза като точка в проекто-дневния ред на сесията на 25 юли. „!

След като всички сме втрещени от новината, вглеждайки се в текста четем „именуването на площада пред Художествената галерия в кв. Вароша на името на свещеноиконом Кръстю Никифоров влиза като точка 34-а в проектодневния ред на 32-ото заседание на общинския съвет на 25 юли. Това стана с разпореждане на председателя Тихол Тихолов на 19 юли, крайният срок според Правилника за организацията и дейността на общинския съвет за обявяване на проекто-дневния ред е 22 юли.“

И сега се питам:

Кога Председател Тихолов е използвал юридическите си познания – когато казва, че няма да се гледа точката или когато РАЗПОРЕЖДА тя да влезе в проекто-дневният ред. Тук акцентирам и на термина РАЗПОРЕЖДА, каквото и да означава в конкретният случай.

Изобщо не коментирам правната страна. Тя ще заеме сериозно място в дебата по дневният ред.Не цитирам и Правилника. Но ме гризе едно любопитство и търся отговора на най-простия въпрос „Що така“. А се питам, за „да си съставя мнение“ за работата на човека, който е избран да представлява местната власт.

Убеден съм, че на днешната сесия, Председател Тихолов няма да се сдържи и ще отговори аргументирано и логично на така поставеният въпрос, защото иначе ще изпадне в конфуз за пореден път.

Аз, а предполагам и вие, ще придобием знания относно юридическата рамка на работа на нашият Общински съвет, като вероятно ще получим просто обяснение и ще се чудим как не сме се сетили, четейки Правилника за него.

Не, че вероятното обяснение ще затъмни поредния гаф на шефа на ловешкият Общински съвет, но все пак ..

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d0%b3%d0%b0-%d1%89%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d1%82%d0%be%d1%87%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%b8%d0%bc/

%d блогъра харесват това: