АКЦИЯ “ЖЪЛТИ СТОТИНКИ – ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА” ПРОДЪЛЖАВА

Прочетено1588пъти

Ирина Митева – координатор на “Жълти стотинки – деца помагат на деца” за област Ловеч.

На 12 октомври, по сметката на „Жълти стотинки – деца помагат на деца нарасна с  1237, 97 лева.  Общата събрана сума от началото на годината в Ловеч е 4651, 65 лева.

В десетата юбилейна година столици на “Жълти стотинки – деца помагат на деца” са градовете Благоевград, Карлово, Ловеч и Смолян и детските отделения в техните болници.

Популярността на акцията в област Ловеч все повече нараства. Много училища, детски градини и детски ясли в общините Априлци, Летница, Ловеч и Тетевен вече се включиха. Средства се събират в кметства, кметски наместничества, читалища, аптеки, лекарски и зъболекарски кабинети, книжарници, заведения за хранене, търговски обекти, фирми на територията на областта, граждани. Акцията се подкрепя и от община Ловеч.

Пунктове на акцията са Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев” и БЧК – Ловеч и благодарение на доброволците им събраните средства се сортират, преброяват и подготвят за предаване в банката.

Първи юни беше първата обявена дата за предаване на събраните стотинки. Отчетени и предадени в банката по специалната дарителска сметка бяха общо 2042,72 лв.

С благодарност и респект към всички малки и големи дарители, които се включиха до момента и към тези, които ще се включат, както и към доброволците, които отделят от своето лично време за организиране и провеждане на блестящата кампания!

Целите на акцията са да се събират средства за закупуване на апаратура, обзавеждане на болнични стаи, играчки и книги, построяване на детски площадки и осъществяване на ремонтни дейности в детски болнични отделения за подобряване условията за престой в тях и приближаването им до тези в домашна среда. Децата, които участват в акцията се приучават на съпричастност и взаимопомощ към връсниците им  в нужда от ранна детска възраст, чувстват се полезни и значими.

До момента са събрани и вложени средства в педиатрични отделения в градовете София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново и Видин.

В Ловеч ще бъдат доставени: стерилизатор за съдове за хранене,
инфузионна помпа – 2 броя, компресорни инхалатори – 3 броя, ротаметър за кислородна инсталация – 4 броя, кислородни палатки за кърмачета – 5 броя, и
електрически парен стерилизатор за пластмасови шишета и биберони.

Акцията продължава като следващата дата за предаване на събраните стотинки е 6-ти декември – деня на Св. Николай Чудотворец в пунктовете на “Жълти стотинки” в цялата страна.

За повече информация и въпроси: www.stotinkite.com и info@stotinkite.com

Бихме желали тази информация да достигне до възможно най-много хора и разчитаме на съдействието на всички вас. Благодарим ви!

 

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b6%d1%8a%d0%bb%d1%82%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%ba%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d1%82-2/

7 коментара

Skip to comment form

  1. И ние в гр.Луковит събирамебраво

    1. Браво Красе! Нещо хубаво да се случва в този град.

  2. Хубаво е децата да са съпричастни от малки към добрите начинания!!Ноо,като се сетя колко от тях са оставени без детски,колко милиарди се крадат от политиците и за какво ще бъдат дадени,,,,,

  3. Каква глупава инициатива. ..да събират пари от деца…странна държава

  4. УЧЕНИЦИТЕ Е ХУБАВО ДА ПОМАГАТ НА ДРУГИ ДЕЦА В НУЖДААЗ ЛИЧНО НЕ ВИЖДАМ НИЩО ЛОШО

%d блогъра харесват това: