апр. 19 2016

Акцент върху личността на учителя сложи днес Меглена Кунева в Ловеч по време на работна среща

Прочетено1620пъти

Акцент върху личността на учителя за прилагането на новия закон за образованието сложи днес вицепремиерът и министър на образованието и науката  Меглена Кунева, която се включи в работната среща в Ловеч на началниците на инспекторатите  от цялата страна. Както е известно, тридневният форум  (18 -20 април) разисква в залата на Общински съвет проблемите на сигурността на учениците, закона за предучилищното и училищното образование, независимото външно оценяване, държавните зрелостни изпити.

„Гледам на закона като на шанс, но е необходимо и добро изчисление на рисковете. Законът дава отговори на много въпроси. За мене ключът за успешното българско училище е учителят. Ученикът е важен като краен продукт на всички училия, но за да отключим закона, трябва да се съсредоточим върху учителя.“

Меглена Кунева обърна внимание и на това, колко е крехко днес училището, как лесно се поддава на насилието и на тежкото неуважение към детето. Не можем да си затваряме очите пред този факт, проблемът за сигурността излиза на преден план, подчерта министърът на образованието и науката.

Меглена Кунева награди началника на инспектората във Враца  Галина  Евденова  с грамота и икона на Св. Климент Охридски за похвалната й дейност да спаси повече деца от отпадане от училище.

Вицепремиерът не пропусна и да се ръкува лично с всеки един началник на инспекторат. В работната среща в Ловеч от първия ден участва и заместник-министър Диян Стаматов.

В началото на своето слово Меглена Кунева благодари  на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова за гостоприемството. По-рано тя бе приета в кметския кабинет и получи като дар картина от ловешкия художник Тихомир Витков. Министър Кунева и кметът Маринова, които се познават от години, разговаряха и за проблемите на образованието.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%85%d1%83-%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%8f-%d1%81%d0%bb%d0%be/

Коментари

  1. debelaka каза:

    18-годишните вече знаят в каква „правова“ държава живеят, знаят „литературния“ език на премиера, знаят и в кого са благата на страната ни, знаят и културното ниво на управляващия ГЕРБ!
    Примерът на „елита“ ни е заразителен!
    В никакъв случай не подкрепям преписвачите, но промяната трябва да дойде отгоре надолу!

%d блогъра харесват това: