февр. 28 2013

Ако ДПС върне мандата, избори на 12 май

Прочетено955пъти

prezident2802131Днес, президентът Росен Плевнелиев съобщи, че ако и ДПС върне утре последния проучвателен мандат, както се очаква да се случи, предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 12 май. Преди час Държавният глава направи обръщение към народа от парламентарната трибуна на Народното събрание.

По закон, при трети отказ, президентът трябва да назначи служебен кабинет, да разпусне 41-то Народно събрание и да насрочи дата за избори.

По думите на президентът Росен Плевнелиев, ако влезем в трайна нестабилност, това ще влоши още повече живота в страната, затова трябва да се предприемат конкретни мерки.

„Гражданите ни подадоха ръка, имаме шанс да върнем тяхното доверие. Не искам избори по Цветница и Великден. Затова, ако и третият мандат не успее, предсрочният вот ще бъде на 12 май”, каза Плевнелиев.

„Гражданската енергия днес е много силна и тя е навсякъде. Нашите сънародници искат да ги управляват почтени хора, да не ги крадат, да не ги лъжат и да живеят добре“, заяви още държавният глава.

Плевнелиев се обърна към протестиращите с думите: „Вие вече променихте дневния ред. Институциите се задвижиха в правилната посока, сега е време това да направят партиите. Всички трябва да подходят отговорно“.

„Проблемът на държавата не е причинен от улицата. Проблемът е от неизпълнените обещания на политиците. Проблемите няма да се решат днес и утре. Но всяко решение ще има свой краткосрочен и дългосрочен ефект, заяви президентът. Един мъдър човек каза – преди да изгорим Конституцията, добре е да я прочетем. Основен дълг е да запазим гражданския мир и обществен ред. След внезапната оставка на правителство свиках незабавно консултации. Демокрацията ни дава решението – решението са избори. Някои очакваха парламентът да заседава до края на мандата си. Правилно е за България важните промени да бъдат направени от нов парламент“, каза още Росен Плевнелиев.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b4%d0%bf%d1%81-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%bd%d0%b5-%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-12-%d0%bc%d0%b0%d0%b9/

Коментари

  1. Данчо Заверджиев каза:

    Ами сега ?
    На 11 май с шербет и лимонада ли ще срещаме гостите за празника ?

%d блогъра харесват това: